NOVOSTI

← Povratak na Novosti

Čađavica prijavila projekt zapošljavanja žena

Prijavom projekta “Zaželi – Čađavica” vrijednog 2.137.152,03 kuna lokalne vlasti u Čađavici odgovovaraju na krizne probleme u općine, nezaposlenost i veliki broj starijih domaćinstava u riziku od socijalne isključenosti.

Nekoliko negativnih trendova obilježava trenutne prilike stanovništva općine Čađavica, negativni prirast i sve veće starenje stanovništva te visoka stopa nezaposlenosti usprkos relativno visokom udjelu radno sposobnih osoba u ukupnom stanovništvu, posebice žena.

Visoka stopa rizika od siromaštva, negativni trend migracije stanovništva dodatno odražavaju alarmantno stanje u općini Čađavica.

Suočene s otežanim pronalaskom posla i zapošljavanjem te slabom dostupnosti obrazovanja su ženske osobe iz ruralnih područja, posebice u dobi 50 i više godina i time su izložene riziku od siromaštva i socijalne isključenosti.

Velik dio starijih i nemoćnih osoba nemaju pomoć u kućanstvu i svakodnevnim poslovima. Time se primiču ili već pripadaju ranjivoj skupini u opasnosti od siromaštva ili socijalnoj isključenosti.

Cilj je kroz projekt osposobiti I zaposliti deset ženskih osoba u općini Čađavica koje će pružanjem svakodnevne pomoći u kućanstvu povećati kvalitetu života za 60 krajnjih korisnika čime će se pozitivno doprinjeti svojoj i njihovoj socijalnoj uključenosti.

Zaposlit će se deset žena koje će pružati podršku starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju. U sklopu projekta žene će se obrazovati i osposobljavati čime će se povećati njihova konkurentnost na tržištu rada i nakon završetka projekta.

Projekt se provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područnim uredom Virovitica, i Centrom za socijalnu skrb Slatina.

OBJAVLJENO 8. rujna, 2017 u kategoriji Zapošljavanje
PODIJELI
TAGOVI

Catchable fatal error: Object of class stdClass could not be converted to string in /home/ravidra/public_html/wp-includes/l10n.php on line 919