Natječaji, događanja i edukacije

← Povratak na natječaje, događanja i edukacije

Internacionalizacija klastera

Otvoren od: 23. prosinca, 2014 do 31. ožujka, 2015

Program: Cosme - (2014-2020)

Minimalna potpora od - do maksimalno 450.000 EUR

Područje: Poduzetništvo

Korisnici: Klasteri • Ostale organizacije

Glavni cilj natječaja je da se intenziviraju klasteri i suradnja poslovne mreže preko državnih i sektorskih granica i podržati osnivanje Europskog strateškog partnerstva klastera za vođenje međunarodne suradnje klastera u području strateškog interesa – posebice u potpori razvoju industrije u nastajanju 아더우먼 다운로드.

Natječaj se fokusira na promociju internacionalizacije klastera u kojem zainteresirani konzorciji imaju priliku za razvoj i provedbu zajedničke internacionalizacijske strategije i podršku internacionalizaciji malih i srednjih poduzeća prema trećim zemljama izvan Europe School District Mock Examination.

Natječaj će se provoditi od strane konzorcija i klasterskih organizacija i/ili poslovne mreže koje djeluju u zemljama koje sudjeluju u COSME programu koji su zainteresirani za uspostavljanje i vođenje Europskog partnerstva klastera visual studio c 다운로드. Partnerstva se očekuje da razviju zajedničku “europsku” stratešku viziju s globalnom perspektivom i zajedničkim ciljevima prema određenim trećim tržištima Administrative download.

Podnositelji zahtjeva konzorcija su slobodni predložiti aktivnosti koje smatraju relevantnim. Međutim, bitno je da su sve aktivnosti jasno povezane s ciljem utvrđenim za svaku pojedinu programsku aktivnost i uredno opravdaju:

• Programska aktivnost 1: podupire pripremne radnje za osnivanje i oblikovanje novih Europskih strateških partnerstva klastera (ESCP); za koje očekivani rezultati i isporuke su ugovor o partnerstvu, internacionalizacijska strategijski plan i Provedbeni putokaz;

• Programska aktivnost 2: podržava prvu implementaciju, testiranje i daljnji razvoj Europskog strateškog partnerstva klastera; za koje su očekivani rezultati i isporuke aktivnosti suradnje razvijene i implementirane s međunarodnim partnerima i praćenja rezultata s provjerljivim pokazateljima 스위치 8.0.1 펌웨어 다운로드.

Totalni budžet za financiranje projekata procijenjen je na 3.750.000 EUR.

Maksimalni iznos sredstava namijenjenih  je 187.500 EUR  po projektu za programsku aktivnost 1 dok je  450.000 EUR po projektu predviđeno za programsku aktivnost 2 예의없는것들 다운로드.

Prijavitelji su klasteri i organizacije poslovnih mreža registrirane ili planirano da će biti registrirane na Europskoj platformi klastera Yunfont.

Ostale podatke pogledajte ovdje

OBJAVLJENO 12. siječnja, 2015
PODIJELI
TAGOVI

COSME

klasteri