NOVOSTI

← Povratak na Novosti

DANA 20.12.2017. GODINE U MINISTARSTVU POLJOPRIVREDE U NAZOČNOSTI MINISTRA POLJOPRIVREDE TOMISLAVA TOLUŠIĆA POTPISANI SU UGOVORI S RAVNATELJICOM AGENCIJE ZA PLAĆANJA U POLJOPRIVREDI, RIBARSTVU I RURALNOM RAZVOJU MATILDOM COPIĆ

Ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić, u nazočnosti ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, potpisala je s korisnicima potpore iz operacije 8.6.2. „Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u predindustrijskoj preradi drva“  ugovore o financiranju u provedbi mjere M08 „Ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.–2020.

Za operaciju 8.6.2. ugovorena su 24 projekta ukupne vrijednosti 116 milijuna kuna dok vrijednost dodijeljene potpore iznosi 52 milijuna kuna. Odobrena sredstva odlaze u četrnaest županija, a namijenjena su kupnji strojeva, alata, uređaja i opreme za predindustrijsku preradu drva, a manji dio za rekonstrukciju i izgradnju objekata.

Između ostalih, jedan projekt za tvrtku DRVENE KONSTRUKCIJE d.o.o. izradila je Razvojna agencija VIDRA. Ukupan iznos projekta iznosi 805.934,20 HRK, a iznos potpore za dodjelu je 402.967,10 HRK.

Zahtjevi za potporu na ovom natječaju podnosili su se od 15. srpnja do 15. studenoga 2016., a intenzitet javne potpore po projektu iznosi do 50% ukupnih prihvatljivih troškova.
Korisnici mjere su obrti, mikro, mala i srednja poduzeća registrirana za djelatnosti prerade drva, a cilj joj je potaknuti razvoj šumarskog sektora, te i na taj način doprinijeti razvoju ruralnih područja i stvaranju novih radnih mjesta.

Izvor: APPRRR

OBJAVLJENO 21. prosinca, 2017 u kategoriji Poljoprivreda
PODIJELI
TAGOVI

Catchable fatal error: Object of class stdClass could not be converted to string in /home/ravidra/public_html/wp-includes/l10n.php on line 919