NOVOSTI

← Povratak na Novosti

Mladi poljoprivrednici pohodili radionicu koja je održana u organizaciji Županije i VIDRA-e gdje su doznali kako dobiti do 50.000 eura

Mladi poljoprivrednici s područja grada Orahovice i okolnih općina, pohodili su, u velikoj vijećnici Grada Orahovice, radionicu vezanu za „potporu za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima“, provedba tipa operacije 6.1.1. „Potpora mladim poljoprivrednicima“.  Radionicu su organizirali Virovitičko-podravska županija i VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, a o navedenom natječaju, nazočnima su govorili djelatnici Vidra-e Kristina Kostelac i Branimir Sladojević.
– Radionica se održala za potencijalne podnositelje prijedloga vezanih uz navedeni natječaj. Cilj nam je bio upoznati potencijalne prijavitelje o uvjetima prihvatljivosti prijavitelja i prihvatljivosti aktivnosti u operaciji 6.1.1. „Potpora mladim poljoprivrednicima“. Radionica je bila namijenjena Poljoprivrednim gospodarstvima gdje nositelj odnosno odgovorna osoba nije starija od 41 godinu, odnosno da nije nositelj ili odgovorna osoba duže od 18 mjeseci na poljoprivrednom gospodarstvu. Za navedeni natječaj, mladi poljoprivrednici mogu dobiti do 50.000 eura. Sredstva se mogu upotrijebiti za: kupnju domaćih životinja, kupnju jednogodišnjih ili višegodišnjih bilja, kupnju i građenje ili opremanje zaštićenih prostora i objekata, kupnja ili zakup poljoprivrednog zemljišta, kupnja poljoprivredne mehanizacije, podizanje novih višegodišnjih nasada, uređenje i poboljšanje poljoprivrednog zemljišta… Natječaj je otvoren do 24. veljače. Naravno za sve dodatne informacije, zainteresirani se mogu javiti u VIDRA-u i u Virovitičko-podravsku županiju u Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove.

Inače, više o provedbi tipa operacije 6.1.1. “Potpora mladim poljoprivrednicima”, uz prezentacije, možete pronaći ovdje.

OBJAVLJENO 30. prosinca, 2016 u kategoriji Poljoprivreda
PODIJELI
TAGOVI

Catchable fatal error: Object of class stdClass could not be converted to string in /home/ravidra/public_html/wp-includes/l10n.php on line 919