NOVOSTI

← Povratak na Novosti

Na nacionalnom ICT summitu u Osijeku predstavljen Panonski drvni centar kompetencija

Panonski drvni centar kompetencija prvi je centar kompetencija u RH i do sada najvrijedniji projekt u Virovitičko-podravskoj županiji

U Osijeku je 27 강식당2 1회 다운로드. studenoga 2014. održan prvi nacionalni ICT summit pod nazivom “ICT – ključ razvoja hrvatskog gospodarstva”. Summit je otvorio ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak Great Escape.

Tematski okvir summita bio je povećanje konkurentnosti, internacionalizacija poslovanja, optimizacija troškova, stvaranje novih proizvoda i usluga, povećanje produktivnosti, uvođenje novih poslovnih modela i iskorištavanje potencijala jedinstvenog digitalnog tržišta EU uz pomoć hrvatskih ICT rješenja download citrix.

Summit se odvijao u četiri tematska panela na kojemu su sudjelujovali brojni ugledni stručnjaci i predstavnici industrija te tijela koja će imati vodeću ulogu u implementaciji Industrijske strategije linux jdk 1 6 다운로드. Sudionici panel rasprava predstavili su i konkretne primjere poslovnih procesa u koje su ugrađena odgovarajuća ICT rješenja, a koja su usmjerila njihovo poslovanje na rast i razvoj, naročito u  sektorima kao što su kontinentalni turizam, drvno-prerađivačka te prehrambeno-prerađivačka industrija poolmon exe.

Uz brojne druge predstavnike iz cijele Hrvatske, na summitu je sudjelovala i Razvojna agencija VIDRA sa predstavnicom Ivanom Filipović, koja je sudjelovala u panelu “Uloga tehnologije u razvoju drvno-prerađivačke industrije” te predstavila Panonski drvni centar kompetencija koji je prvi centar kompetencija u RH i do sada najvrijedniji projekt u Virovitičko-podravskoj županiji directx 12. Ukupna vrijednost projekta je 44.701.237,17 kn, a 99% vrijednosti projekta bit će financirano iz Strukturnih fondova EU dok Virovitičko-podravska županija financira razliku od 1% SolidWorks 2016. Prijavitelj projekta je Virovitičko-podravska županija, a partneri na projektu su VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, Institut Ruđer Bošković i Šumarski fakultet u Zagrebu Easy to YouTube.

ICT summit je održan u organizaciji Ministarstva gospodarstva koje je pokrenulo ovaj projekt u suradnji s Hrvatskim klasterom konkurentnosti ICT industrije, Udrugom informatičke i komunikacijske djelatnosti HUP-a, Hrvatskom gospodarskom komorom, Udrugom hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera CISEx, Agencijom za investicije i konkurentnost, te Gradom Osijekom xournal 다운로드. Cilj projekta je pomoći u oblikovanju novog prostora suradnje unutar gospodarske zajednice, između ICT sektora i svih drugih industrija, što će pridonijeti smanjenju troškova, stvaranju novih proizvoda i usluga, povećanju konkurentnosti i rastu na jedinstvenom digitalnom tržištu EU 아이폰 wifi 다운로드.

OBJAVLJENO 28. studenog, 2014 u kategoriji Poduzetništvo
PODIJELI
TAGOVI

Catchable fatal error: Object of class stdClass could not be converted to string in /home/ravidra/public_html/wp-includes/l10n.php on line 1165