NOVOSTI

← Povratak na Novosti

Nova prilika za poduzetnike u Africi – Poziv na sudjelovanje u Misiji za rast

AFRIKA - CAPE VERDE (Zelenoortski otoci), 18-19. studenog 2014. Nakon tehničke misije za Zeleni rast u Kini (Chengdu od 21.-23. listopada 2014.) koju je vodio zamjenik direktora Opće uprave za poduzetništvo i industriju Antti Peltomäki, slijedi Misija za rast u Cape Verde 18. i 19. studenog 2014. Svrha ove Misije je iskoristiti potencijale Cape Verde u različitim aspektima. Cape Verde je član gospodarske zajednice zapadnih afričkih država i kao takva ima pristup tržištu od 300 milijuna stanovnika s kojima je Europska unija upravo sklopila Sporazum gospodarskog partnerstva.


Sporazum gospodarskog partnerstva omogućit će da 16 zapadnoafričkih zemalja (Benin, Burkina Faso, Cape Verde, Obala Slonovače, Gambija, Gana, Gvineja, Gvineja Bisau, Liberija, Mali, Niger, Nigerija, Senegal, Sijera Leone, Togo i Mauritanija ) ima dugotrajan pristup europskom tržištu bez uvođenja carina i kvota. Europska unija i Zelenortski Otoci su stoga istinski zainteresirani za povećanje bilateralne poslovne suradnje i integraciju na tržište kako bi ojačali održivi rast i stvaranje radnih mjesta.

Opća uprava za poduzetništvo i industriju će biti u pratnji delegacije predstavnika poslovnih udruga i poduzetnika kako bi razgovarali s političarima i poduzetnicima iz Cape Verde te potaknuli europsku industrijsku suradnju.

Identificirani su sljedeći sektori poslovne delegacije:
• Industrija tekstila i obuće,
• Agro-poslovni,
• Obnovljivi izvori energije,
• more i ribarstvo,
• Turizam.

Misija će se održati u suradnji s Međunarodnim sajmom Cape Verde, koji će se otvoriti 19. studenog 2014. Draft programme

Svi zainteresirani mogu se registrirati za sudjelovanje u Misiji i prijaviti za poslovne sastanke preko stranice Ministarstva poduzetništva i obrta:

http://www.minpo.hr/default.aspx?id=2008

Sva pitanja vezana za misije možete poslati na mail: entr-M4G@ec.europa.eu

OBJAVLJENO 5. studenog, 2014 u kategoriji Poduzetništvo
PODIJELI
TAGOVI

Catchable fatal error: Object of class stdClass could not be converted to string in /home/ravidra/public_html/wp-includes/l10n.php on line 1165