NOVOSTI

← Povratak na Novosti

NOVI PROJEKTI ZA VIROVITIČKO – PODRAVSKU ŽUPANIJU IZ EU FONDOVA

Od 22.11. 2011. do 15. ožujka 2012. godine bio je otvoren 3. natječaj za prijavu projekata za financiranje bespovratnim EU sredstvima iz IPA prekograničnog programa Mađarska Hrvatska 우리들이 있었다 전편 다운로드. Na natječaj je pristiglo 154 projekta ukupne vrijednosti više od 57,4 mil Eura, dok je na raspolaganju bilo 21 mil eura. Projekti su tematski bili vezani za razvoj održivog turizma i zaštitu okoliša u pograničnom području Mura-Drava-Dunav 코난 엑자일 다운로드.

U razdoblju od 22.11. 2011. do 15. ožujka 2012 배심원 다운로드. godine bio je otvoren 3. natječaj za prijavu projekata za financiranje bespovratnim EU sredstvima iz IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska 거위게임 다운로드. Na natječaj je pristiglo 154 projekta ukupne vrijednosti više od 57,4 mil Eura, dok je na raspolaganju bilo 21 mil eura. Projekti su tematski bili vezani za razvoj održivog turizma i zaštitu okoliša u pograničnom području Mura-Drava-Dunav Download Burning Hell. Ukupno je odobreno 39 projekata vrijednosti 20,7 mil Eura.

Za područje Virovitičko-podravske županije odobreno je 5 projekata ukupne vrijednosti 5.572.698 Eura Free YouTube download. Konkretna ulaganja u županiju iznose 2.608.104 Eura.

Najvrjedniji je projekt Virovitičko-podravske županije u suradnji s partnerom Gradom Szentlorincom i Razvojnom agencijom VIDRA ukupne vrijednosti 2.115.973 Eura kojim će se obnoviti dvorac u Kapela Dvoru u Turističko-edukacijski centar kao središnja točka biciklističkih staza koje će se označiti a obuhvaćaju područje od Pitomače-Terezino Polje, Kapela Dvor-Virovitica i Lukač-Budakovac 원기날씨 다운로드. Vrijednost projekta na hrvatskoj strani je 1.119.838 Eura.

Hrvatske vode i VIDRA-agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije u suradnji s Mađarskim vodama radit će na projektu izgradnje biciklističkih staza po nasipu rijeku Drave od Čađavice, Sopja prema Gradini i Terezinom polju ukupne vrijednosti 1.634192 Eura dok će Hrvatske vode financirati projekt sa 754.154 Eura, a VIDRA sa 125.993 Eura gta 안드로이드 apk 다운로드.

Turističko-kulturna ruta Carskom željeznicom Szentlotinz-Slatina-Našice do održivog turizma povezivat će navedene gradove a projektom će se završiti obnova Zavičajnog muzeja u Slatini uključujući i sobu Milka Kelemena za njegovu ostavštinu, zatim muzeja u Szentlorinzu i nabava opreme za muzej u Našicama drama First Love. U sva tri grada upriličit će se turističke manifestacije i izložbe vezane za razdoblje djelovanja ove carske željeznice čiji ostaci i danas postoje u Slatini, Našicama i Szentlorinzu download dom4j-1.6.1.jar. Ukupna vrijednost projekta je 374.422 Eura a grad Slatina će izdvojiti 191.405 Eura a grad Našice 32.972 Eura.

Razvojna agencija VIDRA radila je na povezivanju partnera pa je tako nastao i projekt Udruge Zelenih iz Osijeka, Parka prirode Papuk i Nacionalnog parka Drava Dunav iz Mađarske pod nazivom Dvije rijeke – jedna planina za održivi turizam u području Drave, Dunava i Papuka. U ovom projektu Park prirode Papuk će napraviti dječje igralište na Jankovcu s učionicom za školu u prirodi i šetačkom stazom za osobe s invaliditetom. Na orahovačkom dijelu Parka prirode na jahačkoj stazi napravit će 3 odmorišta za konje i jahače te nekoliko planinskih kuća na vrhu Točak i na području Gornjih Meljana uz označavanja šetačkih, jahačkih i planinarskih staza. Ukupna vrijednost ovih ulaganja u Parku prirode će biti 159,774 Eura.

Vinska turistička ruta pod nazivom Vinske priče povezuje vinorodno područje grada Orahovice, Villanya i Iloka, koji su i povijesno povezani s Iločkim knezovima. Projekt ima ukupnu vrijednost 411.839 Eura, nositelj je Grad Orahovica koji će financirati 256.940 Eura za rekonstrukciju vinske ceste u dužini 2,7 km u Orahovici a projektom će se održati 3 festivala vina: festival Rosea u Villanyu, festival Zelenog silvanca u Orahovici i festival Traminca u Iloku uz ostale edukacijske i turističke sadržaje. Partner na ovom projektu je VIDRA agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Provedba navedenih projekata će krenuti sa siječnjem 2013. godine.

OBJAVLJENO 8. studenog, 2012 u kategoriji Okoliš
PODIJELI
TAGOVI

Catchable fatal error: Object of class stdClass could not be converted to string in /home/ravidra/public_html/wp-includes/l10n.php on line 1165