NOVOSTI

← Povratak na Novosti

Objavljen Javni poziv za pravne osobe i sufinanciranje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost danas je objavio Javni poziv sufinanciranje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije namijenjen raznim pravnim osobama 음성녹음 074 다운로드. Budžet poziva je 100 milijuna kuna, a radi velikog interesa potencijalnih korisnika će se sa zaprimanjem prijava umjesto najavljenog 31. ožujka krenuti 12 위쳐1 다운로드. travnja od 9 sati.

Kako bi osigurali i do 1,4 milijuna bespovratnih sredstava, na poziv se mogu javiti jedinice regionalne i lokalne samouprave, tijela državne uprave, ostali proračunski i izvanproračunski korisnici, ustanove, zadruge, trgovačka društva, obrtnici, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, privatni iznajmljivači, kao i samostalne djelatnosti i ostali pravni subjekti (izuzev udruga) microsoft silverlight 다운로드. Prijaviti se mogu i suvlasnici višestambenih zgrada putem svojih upravitelja, ali i vjerske zajednice.

Ovisno o statusu lokacije na kojoj se provodi projekt, korisnicima će za nabavu i ugradnju sustava na jednoj ili više lokacija na raspolaganju biti 40, 60 ili 80% sufinanciranja vmnetui.dll. Sustavi za koje je moguće dobiti sufinanciranje su dizalice topline, sunčani toplinski kolektori korisnog djelovanja najmanje 70%, kotlovi na drvnu sječku/pelete ili pirolitički kotlovi korisnog djelovanja najmanje 87% te integrirane fotonaponske elektrane za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju 팀보이스 다운로드. Elektrane se sufinanciraju u izoliranom (off-grid) ili u mrežnom pogonu. Stupanj korisnog djelovanja fotonaponskih modula ne smije biti manji od 18%, a opravdana snaga (koja obuhvaća pripadnu podkonstrukciju i DC razvod) je najviše do 50% veća od vrijednosti odobrene priključne snage u smjeru predaje u mrežu.

Osim za ugradnju sustava, korisnici sredstva mogu dobiti i za izradu glavnog projekta, koji je jedan od obveznih dokumenata za sve planirane mjere, bez obzira na instalirane nazivne snage sustava. Za projekt je moguće dobiti do 40% opravdanog troška izrade, odnosno najviše do 70.000 kuna po lokaciji, a moguće je i njegovo retroaktivno sufinanciranje. Uz opremu i projektiranje sufinancira i provedba stručnog nadzora i to s do 40%, odnosno najviše 56.000,00 kuna po lokaciji.

Svoju prijavu za sufinanciranje prijavitelji mogu poslati od 12. travnja od 9,00 sati. Prijave će biti obrađivane redoslijedom zaprimanja, do trenutka iskorištenja sredstava. Detaljnije o Javnom pozivu možete pronaći ovdje.

Izvor fotografije: https://pixabay.com/

OBJAVLJENO 30. ožujka, 2022 u kategoriji Energetska obnova
PODIJELI
TAGOVI

Catchable fatal error: Object of class stdClass could not be converted to string in /home/ravidra/public_html/wp-includes/l10n.php on line 1165