NOVOSTI

← Povratak na Novosti

Odobreni EU projekti s područja Virovitičko – podravske županije: “Mađarsko – hrvatske vinske priče”

Pozitivna ocjena EU povjerenstva i odabir baš ovih „vinskih priča“ u velikoj konkurenciji više županija s obje strane granice, veliko je priznanje Gradu Orahovici, jer je nositelj cijelog projekta i njegov glavni korisnik, pa iako ta pozicija koordinatora koji mora voditi računa o cjelovitosti i međusobnoj suradnji svih partnera, vjerujemo da je ovo samo prvi od mnogih sličnih projekata koji se pripremaju 이스 이터널1 다운로드.

Odabir projekta rezultat je odlične prekogranične suradnje sa našim susjedima, koja je započela i puno prije raspisivanja natječaja, a sve na inicijativu i uz stalnu podršku gradonačelnika Josipa Nemeca 커피집 다운로드. Tema koja se pokazala dobrom, je tzv. „vinski turizam“ a zajednički projekt 4+2 partnera, nosi ime „Mađarsko-hrvatske vinske priče“.

Pozitivna ocjena EU povjerenstva i odabir baš ovih „vinskih priča“ u velikoj konkurenciji više županija s obje strane granice, veliko je priznanje Gradu Orahovici, jer je nositelj cijelog projekta i njegov glavni korisnik, pa iako ta pozicija koordinatora koji mora voditi računa o cjelovitosti i međusobnoj suradnji svih partnera, nosi veliku odgovornost pri provedbi zahtjevne procedure po kriterijima EU prakse, vjerujemo da je ovo samo prvi od mnogih sličnih projekata koji se pripremaju Fishdick download.

Gradovi partneri na projektu su: Orahovica, Villány i Ilok, a uz 4. partnera – Razvojnu agenciju VPŽ-e, „VIDRU“, koja je svojim znanjem i iskustvom, cijelo vrijeme bila odlična tehnička podrška i suradnik, kao pridruženi partneri uključeni su: Udruga voćara i vinogradara iz Orahovice, i Udruga vinara iz Siklósa 무지개tv 다운로드. Poveznica triju gradova, osim sličnog podneblja i povijesti, je zajednička vizija vinskog turizma u pograničnoj regiji, te želja da međusobna razmjena iskustava putem ovog projekta, doprinese promidžbi turizma, kulture i tradicije ovih krajeva ps2 에뮬 다운로드.

Provedba projekta očekuje se početkom 2013, i trajati će 16 mjeseci, a osim građevinskih radova i postavljanja smeđe signalizacije, očekuje se niz zanimljivih „vinskih manifestacija“ i promotivnih aktivnosti s obje strane granice 명량 자막 다운로드.

Vrijednost budžeta Grada Orahovice je cca 170.000 EUR, od kojih EU fond sufinancira s 85%. Najveći dio planiranih sredstava utrošiti će se na građevinske radove sanacije 2,5 km duge postojeće tzv 검은 사막 해외 다운로드. „vinske ceste“ na potezu Merkur-Duzluk, te postavljanje smeđe signalizacije i info punktova duž cijele kružne rute Merkur-Duzluk-N. Jošava-Merkur, u duljini 7,7 km mod_rpaf.

Na kraju ovog kratkog pregleda projekta koji ide odmah u provedbu, važno je istaći da su i preostala dva aplicirana projekta na isti poziv natječaja, također pozitivno ocijenjena, no zbog limitiranog budžeta IPA fonda za ovu godinu, projekti su stavljeni na tzv 토기장이 다운로드. listu čekanja, kako nam je službeno priopćeno, pa vjerujemo da će se i oni u dogledno vrijeme realizirati. Radi se o već prije spominjanim projektima: uređenje biciklističkih staza i izgradnja planinarskog doma u Gornjoj Pištani (partner Orfu), i o adaptaciji kino dvorane u sklopu projekta sa Villányem 깨어난 포스 다운로드.

Sve to potvrda je, da ova gradska vlast ide u korak sa novim mogućnostima koje nam se pružaju u „povlačenju“ sredstava iz fondova, a vjerujemo da su ovi projekti samo uvod u nadolazeće Strukturne fondove EU, za koje se također intenzivno rade pripreme na svim razinama.

Izvor: www.orahovica.hr

OBJAVLJENO 22. studenog, 2012 u kategoriji turizam
PODIJELI
TAGOVI

Catchable fatal error: Object of class stdClass could not be converted to string in /home/ravidra/public_html/wp-includes/l10n.php on line 1165