NOVOSTI

← Povratak na Novosti

Održano predavanje o energetskoj učinkovitosti u organizaciji EDIC-a Virovitica i RA VIDRA

Dana, 21. studenoga 2018. godine održano je predavanje na temu Energetske učinkovitosti u organizaciji EDIC-a Virovitica i Razvojne agencije VIDRA.

Cilj predavanja je bio naglasiti kako se mudrijom upotrebom energije uz istovremenu borbu protiv klimatskih promjena potiče otvaranje novih radnih mjesta i rast te se ulaže u budućnost Europe.

Energetska učinkovitost je jedna od pet blisko povezanih dimenzija Strategije energetske unije  EU. Veća energetska učinkovitost smanjit će emisije i našu ovisnost o uvozu energije te potaknuti zapošljavanje i gospodarski rast.

Predavanjem je naglašeno da se emisije stakleničkih plinova moraju smanjiti za 20%, da je potrebno povećati udjele obnovljivih izvora energije za 20%, te povećati energetsku efikasnost za 20%.

Osim navedenog, bilo je riječi i o primjerima dobre prakse te mjerama energetske učinkovitosti.

Na predavanju su prisustvovali djelatnici RA VIDRA te ostali zainteresirani građani koji se bave područjem energetske učinkovitosti.

OBJAVLJENO 21. listopada, 2018 u kategoriji Energetika
PODIJELI
TAGOVI

Catchable fatal error: Object of class stdClass could not be converted to string in /home/ravidra/public_html/wp-includes/l10n.php on line 1165