NOVOSTI

← Povratak na Novosti

Općina Špišić Bukovica prijavila je projekt „Kuća čaja – Oaza mira“ ukupne vrijednosti 9.410.745,66 HRK

Općina Špišić Bukovica u partnerstvu sa Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije i Turističkom zajednicom Virovitičko – podravske županije, te uz savjetodavnu podršku RA VIDRA-e prijavila je projekt „Kuća čaja – Oaza mira“ ukupne vrijednosti 9.410.745,66 HRK na poziv Promicanje održivog razvoja prirodne baštine na području Slavonije, Baranje i Srijema.

Poziv je pokrenut kao ograničeni poziv u okviru prioritetne osi 6 OPKK-a „Zaštite okoliša i održivost resursa“, Specifičnog cilja 6c2 „Povećanje atraktivnosti, edukativnog kapaciteta i održivog upravljanja odredištima prirodne baštine“, financiranog sredstvima EFRR -a te namijenjen financiranju projekata vezanih uz održivo korištenje prirodne baštine na području Slavonije, Baranje i Srijema.

Cilj projekta je doprinijeti održivom korištenju prirodne baštine kroz razvoj prepoznatljivog i privlačnog turističkog odredišta, s ciljem doprinosa održivom društveno-gospodarskom razvoju na području Slavonije Baranje i Srijema.

Ciljne skupine su posjetitelji s područja Slavonije, Baranje i Srijema, uključujući lokalno stanovništvo i posjetitelje iz ostalih dijelova Hrvatske, inozemne turiste, djecu predškolskog i školskog uzrasta, mlade osobe, te ljubitelje prirode i odmora.

Projektom se planira provesti niz aktivnosti od kojih je glavna aktivnost izgradnja i uspostava turističko-edukacijskog centra „Kuća Čaja-Oaza mira“ i šest pratećih građevina – kušaonica čaja. Realizacijom projekta doprinijet će se obrazovanju posjetitelja iz područja prirodne baštine, povećat će se javna svijest o važnosti očuvanja bioraznolikosti i georaznolikosti na zaštićenim područjima, što će doprinijeti razvoju turizma na području Slavonije, Baranje i Srijema, povećanju zaposlenosti, te rastu i razvoju gospodarstva.

OBJAVLJENO 27. veljače, 2019 u kategoriji Uncategorized
PODIJELI
TAGOVI

Catchable fatal error: Object of class stdClass could not be converted to string in /home/ravidra/public_html/wp-includes/l10n.php on line 1165