NOVOSTI

← Povratak na Novosti

Otvoren natječaj CIP intelligent energy Europe

Europska unija otvorila je natječaj CIP INTELLIGENT ENERGY - EUROPE težak 65 milijuna eura. Savez za energetiku Zagreb radi pružanja pomoći i u nadi za što većim odazivom hrvatskih poduzetnika objavit će hrvatsku verziju teksta javnog natječaja koja će biti dostupna na portalu croenergo.eu. Prihvatljivi prijavitelji su pravne osobe, bilo javne ili privatne te osnovane na području Europske unije, Hrvatske, Norveške, Islanda, Lihtenštajna i Makedonije.

Europska unija otvorila je natječaj CIP INTELLIGENT ENERGY – EUROPE težak 65 milijuna eura, izvijestio je Savez za energetiku Zagreb. Savez za energetiku Zagreb radi pružanja pomoći i u nadi za što većim odazivom hrvatskih poduzetnika objavit će hrvatsku verziju teksta javnog natječaja koja će biti dostupna na portalu croenergo.eu.

U okviru programa CIP INTELLIGENT ENERGY-EUROPE, 13. prosinca 2012. godine objavljen je novi natječaj.

Cilj natječaja je doprinijeti sigurnoj, održivoj i cjenovno kompetitivnoj energiji za Europu putem poticanja energetske učinkovitosti i racionalnog korištenja energetskih resursa, promicanja novih i obnovljivih izvora energije, potpore energetskoj diversifikaciji i promicanjem energetske učinkovitosti i korištenjem novih i obnovljivih izvora energije u transportu.

Program posebno doprinosi EU Strategiji “ENERGY 2020”, a u operativnom smislu pokriva djelovanje u slijedećim područjima – energetska učinkovitost i racionalno korištenje energetskih resursa (SAVE), novih i obnovljivih izvora energije (ALTENER) i energije u transportu (STEER) kojim se potiče energetska učinkovitost i korištenje novih i obnovljivih izvora energije u prometu.

Indikativni ukupni iznos na raspolaganju u okviru ovog natječaja je 65 milijuna EUR (SAVE – 15,6 milijuna EUR, ALTENER – 12,6 milijuna EUR, STEER – 9,6 milijuna EUR i integirane inicijative – 27,2 milijuna EUR) za programe koji maksimalno mogu trajati 3 godine, a po pojedinom programu se osigurava sufinanciranje u iznosu od 75% ukupno prihvatljivih troškova.

Prihvatljivi prijavitelji su pravne osobe, bilo javne ili privatne te osnovane na području Europske unije, Hrvatske, Norveške, Islanda, Lihtenštajna i Makedonije.

Natječaj je otvoren do 08. svibnja 2013. godine u 17:00 sati.

Važno je naglasiti kako se ne financiraju istraživanja, razvoj tehnologija i investicije u opremu kao ni izolirane, pojedinačne akcije na nacionalnoj ili lokalnoj razini. U ovogodišnjem natječaju više se neće poticati projekti osvješćivanja javnosti, već poticanje krajnjih potrošača na kupovinu zelenih usluga, proizvoda i tehnologija.

Prijava na natječaj vrši se isključivo u elektronskom obliku, a obrazac za prijavu dostupan je na web stranici http://ec.europa.eu/intelligentenergy.

Za sva dodatna pitanja molimo obratite se u VIDRA-u – Agenciju za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije

OBJAVLJENO 17. prosinca, 2012 u kategoriji Energetika
PODIJELI
TAGOVI

Catchable fatal error: Object of class stdClass could not be converted to string in /home/ravidra/public_html/wp-includes/l10n.php on line 1165