NOVOSTI

← Povratak na Novosti

Otvoren natječaj u okviru Programa Unije Inteligentna energija u Europi II

U okviru Programa Unije Inteligentna energija u Europi II (Intelligent Energy Europe II – IEE II) objavljen je novi poziv za dostavu projektnih prijedloga. Ovaj program čini treću komponentu Okvirnog programa za konkurentnost i inovacije (Competitiveness and Innovation Framework Programme – CIP)U okviru Programa Unije Inteligentna energija u Europi II (Intelligent Energy Europe II – IEE II) objavljen je novi poziv za dostavu projektnih prijedloga. Ovaj program čini treću komponentu Okvirnog programa za konkurentnost i inovacije (Competitiveness and Innovation Framework Programme – CIP) a provodi ga Izvršna agencija za konkurentnost i inovacije (Executive Agency for Competitiveness and Innovation – EACI), uz suradnju i nadzor Opće uprave za promet i energetiku (DG TREN). Ukupan proračun na ovom natječaju iznosi 67 milijuna eura. Iz proračuna programa će se moći sufinancirati maksimalno 75% ukupnih prihvatljivih troškova projekta. Vrijednost projekata kreće se od 0,5 do 2,5 milijuna eura. Projekti mogu trajati do tri godine te moraju uključivati najmanje tri partnerske organizacije iz tri različite zemlje članice programa (EU 27, Island, Norveška, Hrvatska, Liechtenstein). Prijaviti se mogu javne ustanove, jedinice regionalne i lokalne uprave te privatne tvrtke.

EU ovim programom sufinancira aktivnosti u sljedećim područjima:

SAVE –  jačanje energetske učinkovitosti i racionalnog korištenja resursa u industriji i građevinarstvu što uključuje implementaciju dugotrajnih trening programa za izgradnju radne snage i aktivnosti s ciljem poboljšanja energetske efikasnosti u kućanstvima  te izgradnje tržišta za energetski učinkovite proizvode;

ALTENER – promocija i potpora korištenju izvora obnovljive energije i energetske diversifikacije za proizvodnju električne i toplinske energije;

STEER  – promoviranje učinkovitijeg korištenja energije u prometu te primjena novih i obnovljivih goriva u prometu;

Integrirane aktivnosti  – poticanje ulaganja u energetiku na lokalnoj razini, energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije u zgradama, edukacija na području inteligentne energije.

Programom se financiraju aktivnosti kao što su: međunarodni prijenos iskustava; promicanje najbolje prakse; obrazovanje i osposobljavanje; jačanje i izgradnja institucionalnih kapaciteta; širenje informacija i jačanje svijesti; analize i pokazatelji za razvoj politike; stvaranje novih standarda i normi, itd.

Ne financiraju se aktivnosti kao što su: ulaganje u infrastrukturu; projekti istraživanja i tehnološkog razvoja (RTD), to područje pokriva FP7 program; studije izvedivosti; investicijski troškovi za projekte održivih izvora energije; promocija posebnih proizvoda/brendova; uredska oprema, računala.

Projekti ne smiju generirati direktan profit.

Natječaj je otvoren do 12. svibnja 2011. godine.

Državno tijelo zaduženo za koordinaciju i provedbu programa IEE II u RH je Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva.

Kontakt osoba:

Domagoj Validžić
Tel: + 385 1 6109 579
E-mail: domagoj.validzic@mingorp.hr
Za dodatne informacije i tehničku pomoć molimo obratite se u Razvojnu agenciju VIDRA.

OBJAVLJENO 8. veljače, 2011 u kategoriji Uncategorized
PODIJELI
TAGOVI

Catchable fatal error: Object of class stdClass could not be converted to string in /home/ravidra/public_html/wp-includes/l10n.php on line 1165