NOVOSTI

← Povratak na Novosti

Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava ZAŽELI – OPĆINA ČAĐAVICA

Općina Čađavica, dana 06. srpnja 2018. godine u Zagrebu potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava Republike Hrvatske, o provedbi projekta ZAŽELI – OPĆINA ČAĐAVICA ukupne vrijednosti 2.040.257,03 HRK.

Projekt je odobren u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU pod nazivom „Zaželi – program zapošljavanja žena“ financiranog u okviru Operativnog program Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Tehničku pomoć u pripremi i pisanju projektne prijave pružila je VIDRA- Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Općina Čađavica nositelj je projektne prijave s partnerima Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Virovitica i Centar za socijalnu skrb Slatina. Provedba projekta planirana je u trajanju od 30 mjeseci, a namijenjena je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada. Predviđeno je zapošljavanje 10 žena, jednog voditelja projekta i koordinatora projektnih aktivnosti. Zahvaljujući ovom projektu na području općine Čađavica bit će pružena podrška i potpora te briga o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju, za njih ukupno 60 na području općine. Također, krajnjim korisnicima će se na mjesečnoj razini kupovati i dostavljati potrepštine potrebne za osobnu higijenu i održavanje higijene stambenog prostora. Isto tako, iz projekta će biti osigurana sredstva za kupovinu bicikala za svaku djelatnicu kao vid pomoći kod obavljanja poslova. Nadalje, ciljna skupina ima mogućnost dodatnog obrazovanja, te stjecanje uvjerenje o osposobljenosti i na taj način će postati konkurentnije na tržištu rada.

 

 

 

OBJAVLJENO 9. srpnja, 2018 u kategoriji Uncategorized
PODIJELI
TAGOVI

Catchable fatal error: Object of class stdClass could not be converted to string in /home/ravidra/public_html/wp-includes/l10n.php on line 1165