NOVOSTI

← Povratak na Novosti

Potpisan ugovor za projekt Pozitivne vibracije u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu u ponedjeljak, 14. svibnja 2018. godine potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava između Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i VIDRA-e u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“ u okviru Komponente 2. Lokalna inicijativa za poticanje zapošljavanja usmjerena je na razvoj lokalnih partnerstava za zapošljavanje u cilju prevladavanja regionalnih i lokalnih različitosti te poticanja partnerskog pristupa u pripremi i donošenju politika vezanih uz stvaranje i jačanje ljudskih potencijala u skladu s lokalnim potrebama u društvu. Ugovor su potpisali vršiteljica dužnosti ravnateljice VIDRA-e Željka Vuković i Ministar rada i mirovinskoga sustava mr. sc. Marko Pavić i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

Ukupna vrijednost projekta i dodijeljenih bespovratnih sredstava je 1.788.844,96 kuna. Projektom Pozitivne vibracije će se kroz dvije godine osnažiti i motivirati pripadnike ranjivih skupina kroz edukacije za aktivaciju i ulazak na tržište rada te ojačati svijest o poduzetništvu istih, pružit će se potpore pri samozapošljavanju i omogućiti održivo funkcioniranje Lokalnog partnerstva Virovitičko-podravske županije kroz integrirani razvoj, umrežavanje i poticanje veće suradnje u formi regionalnih partnerstva.

Razvoj lokalnog zapošljavanja predstavlja niz aktivnosti kojima se nastoji poboljšati lokalno gospodarstvo i lokalno tržište rada. U tu svrhu osnovano je Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Virovitičko-podravske županije (LPZ, VPŽ) potpisivanjem sporazuma o Lokalnom partnerstvu 09. prosinca 2010. godine u sklopu projekta „Lokalna partnerstva za zapošljavanje – faza III“. Radi ostvarenja svrhe i ciljeva LPZ-a VPŽ, u njegovom radu sudjeluje 22 partnera iz javnog, privatnog i civilnog sektora. Projektna aktivnost osnaživanja i motiviranja pripadnika ranjivih skupina za aktivaciju i ulazak na tržište rada poboljšat će motivaciju ciljne skupine za pronalaženje posla, kao i za povećanje njihovog samopouzdanja kako bi se uspješnije predstavili potencijalnim poslodavcima. Planirano je unaprijediti komunikacijske vještine, osmisliti i osvijestiti načine pozitivnog mišljenja, povećati osjećaj samopoštovanja i samopouzdanja učenjem novih i praktičnih metoda suočavanja sa svakodnevnim stresom, nepovoljnim životnim okolnostima te osmišljavanjem kreativnih načina rješavanja teškoća. Strategija razvoja ljudskih potencijala VPŽ kroz projekt će se revidirati kako bi za sljedeće razdoblje potrebe na tržištu rada bile usklađene s postojećim stanjem raspoložive radne snage. Projektom će se osnažiti članovi LPZ-a VPŽ kroz poticanje suradnje u formi regionalnih partnerstva za zapošljavanje, suradnja LPZ-a VPŽ sa LPZ-om Požeško-slavonske županije i Bjelovarsko-bilogorske županije te kroz razmjenu dobre prakse. Kako bi bolje funkcioniralo tajništvo LPZ-a VPŽ projekt će se opremiti ured isključivo za potrebe obavljanja posla tajništva u RA VIDRI.

 


Catchable fatal error: Object of class stdClass could not be converted to string in /home/ravidra/public_html/wp-includes/l10n.php on line 919