NOVOSTI

← Povratak na Novosti

Poziv Europski program razmjene za poduzetnike

Erasmus za mlade poduzetnike prekogranični je program razmjene koji pruža priliku mladim i obećavajućim poduzetnicima da uče od iskusnih poduzetnika koji upravljaju manjim tvrtkama u drugim zemljama sudionicama Download Cantabile tomorrow.

Iskustva se razmjenjuju tijekom boravka kod iskusnog poduzetnika koji novom poduzetniku pomaže steći potrebne vještine za vođenje manje tvrtke chrome 동영상. Domaćinu se pružaju novi pogledi na njegovu/njezinu tvrtku, kao i prilika da surađuje s inozemnim partnerima i uči o novim tržištima.

Erasmus za mlade poduzetnike pomaže obećavajućim europskim poduzetnicima da usvoje potrebne vještine za pokretanje i/ili uspješno vođenje manje tvrtke u Europi 시간여행자의 부인 다운로드.

Novi poduzetnici usvajaju i razmjenjuju znanje i poslovne ideje s iskusnim poduzetnikom kod kojeg borave i s kojim surađuju u razdoblju od 1 do 6 mjeseci 전세 계약서 다운로드. Boravak im jednim dijelom financira Europska komisija.

Novom poduzetniku pruža se pogodnost edukacije kroz posao u malom ili srednjem poduzeću u inozemstvu u zemlji sudionici 300 다운로드. Ovo olakšava pokretanje novog ili pak jačanje već postojećeg poduzeća. Pruža se i pogodnost pristupa novim tržištima, međunarodne suradnje te potencijalne prilike za suradnju s inozemnim partnerima.

Poduzetniku domaćinu pruža se pogodnost profitiranja od novih ideja koje u poduzeće donosi motivirani novi poduzetnik. Novi će poduzetnik možda imati posebne vještine ili znanja iz područja kojima poduzeće ne vlada, a koja se mogu izvrsno nadopunjavati s vještinama ili znanjem poduzeća.

Dugoročnu se korist ima od ogromnih mogućnosti za uspostavljanjem kontakata, a možda se odluči i nastaviti poslovnu suradnju kao dugoročni poslovni partneri (npr. kroz zajedničke pothvate, podizvođačke aktivnosti, u ulozi izvođača radova-isporučitelja, itd.).

Višegodišnji proračun za ovu akciju:

  • 2021.: 10.000.000 eura
  • 2022.: 10.000.000 eura
  • 2023.: 10.000.000 eura
  • 2024.: 10.000.000 eura

Stopa sufinanciranja: do 75 % troškova upravljanja programom i 100 % financijske potpore trećim stranama (primateljima potpore. tj. novim poduzetnicima) koji sudjeluju u prekograničnoj razmjeni.

Financijska pomoć novim poduzetnicima koji sudjeluju u prekograničnoj razmjeni bit će u obliku ljestvice jediničnih troškova mjesečno za maksimalno trajanje boravka u inozemstvu po poduzetniku od 6 mjeseci.

Uvjete za program ispunjavaju budući poduzetnici (novi poduzetnici) koji planiraju pokrenuti vlastiti posao na temelju utemeljenog poslovnog plana ili novoosnovani poduzetnici s manje od tri godine iskustva u vođenju poslovanja. Također, uvjete ispunjavaju i poduzetnici domaćini koji podrazumijevaju uspješne i iskusne poduzetnike (vlasnike-menadžere) s najmanje tri godine iskustva u vođenju mikro, malog ili srednjeg poduzeća.

Više o uvjetima sudjelovanja možete pročitati u vodiču. (https://www.erasmus-entrepreneurs.eu/upload/Programme%20Guide%20EN,%20Update%20March%202018.pdf)

Rok prijave 8. lipnja 2022. 17:00 sati po briselskom vremenu.

Registraciju i prijavu možete izvršiti ovdje.

Izvor fotografije: https://bit.ly/37x6AL6

OBJAVLJENO 21. travnja, 2022 u kategoriji Poduzetništvo
PODIJELI
TAGOVI

Catchable fatal error: Object of class stdClass could not be converted to string in /home/ravidra/public_html/wp-includes/l10n.php on line 1165