NOVOSTI

← Povratak na Novosti

Predavanje o Europskim izborima u organizaciji Europe Direct centra Virovitica

EDIC Virovitica osnovan je kako bi svi građani i građanke Virovitičko-podravske županije dobili točne i pravovremene informacije i savjete o svim temama vezanim uz Europsku uniju.

Tako je u organizaciji EDIC-a u prostoru Panonskog drvog centra kompetencija u Virovitici, 26. ožujka održano predavanje o nadolazećim izborima članova u Europski parlament iz Republike Hrvatske. Izbori će se u Hrvatskoj održati u nedjelju, 26. svibnja 2019. godine.

Cilj predavanja je bio informirati učenike završnih razreda Strukovne škole Virovitica i širu javnost o kampanji Europskog parlamenta vezanoj uz izbore za EU parlament („Ovaj put glasam”), potaknuti ih da se uključe u kampanju i na izlazak na europske izbore.

Gost predavač bio je prof. dr. sc. Tihomir Cipek, redoviti profesor u trajnom zvanju na Fakultetu političkih znanosti. Teme kojima se profesor bavio u svom predavanju su varirale od samog značenja slobode izbora vlasti u demokraciji do ustrojstva institucija Europske unije. S obzirom da su sudionici ovoga predavanja uglavnom bili učenici završnih razreda srednje škole koji ove godine prvi puta izlaze na izbore, profesor je govorio i o postojećim izbornim sustavima kao i o načinu glasovanja.

Iskazana zainteresiranost učenika završnih razreda za predavanje, svakako bi trebala doprinijeti boljoj izlaznosti na izbore za Europski parlament.  

OBJAVLJENO 28. ožujka, 2019 u kategoriji Uncategorized
PODIJELI
TAGOVI

Catchable fatal error: Object of class stdClass could not be converted to string in /home/ravidra/public_html/wp-includes/l10n.php on line 1165