NOVOSTI

← Povratak na Novosti

Predstavljen “Facebook za poduzetnike”

Poduzetnici će moći davati svoje komentare, prijedloge i primjedbe o propisima

Ministarstvo poduzetništva i obrta predstavilo je jučer aplikacije putem kojih će poduzetnici, obrtnici i zadrugari po prvi put moći izravno iznositi svoje stavove u postupku donošenja novih zakona na području poduzetništva i obrta. Poduzetnici će tako moći davati svoje komentare, prijedloge i primjedbe prilikom donošenja novih ili izmjene postojećih propisa te na taj način aktivno sudjelovati u stvaranju propisa koji bi im u budućnosti trebali olakšati poslovanje.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras je istaknuo kako je riječ o dva alata, odnosno softvera koji će omogućiti bolju komunikaciju s poduzetnicima i u konačnici omogućiti bolje zakone. “Ovo je Facebook za donošenje zakona”, kazao je Maras. Dodao je i kako ministarstvo želi, a na tome će i inzistirati, da se prilikom donošenja drugih zakona i akata provodi test kako bi se vidjelo koji je učinak u praksi tih zakona na malo i srednje poduzetništvo, na njihove prihode, njihovo poslovanje.

Aplikacija e-savjetovanje predstavlja alat pomoću kojeg se obavještava i konzultira javnost vezano za postupak procjene učinaka propisa, strateške dokumente poput strategija, akcijskih planova itd. Aplikacija za savjetovanje s poduzetnicima je aplikacija pomoću koje Ministarstvo poduzetništva i obrta može izravno kontaktirati sve registrirane male i srednje poduzetnike kako bi izravno došlo do njihovog mišljenja i njihovih procjena o potencijalnim učincima novih propisa. Poduzetnici će korištenjem ove aplikacije biti u mogućnosti izravno iznositi svoje stavove i mišljenja i tako sudjelovati u izradi kvalitetnijih propisa za malo i srednje poduzetništvo. Postupak i korištenje aplikacije su besplatni.

Navedene aplikacije dio su projekta “Poboljšavanje informiranosti hrvatske poslovne zajednice – BIZimpact II”, čiji je cilj unapređenje poslovne klime razvojem alata koji će omogućiti procjenu učinaka zakonodavnih promjena na malo gospodarstvo i poboljšanje informiranja malog gospodarstva o tim promjenema. Projekt BIZimpact II traje od ožujka 2013. do ožujka 2015., vrijedan je 1,4 milijuna eura, od čega su 85 posto EU sredstva, a 15 posto je iz državnog proračuna. (www. poslovni.hr)

OBJAVLJENO 7. listopada, 2014 u kategoriji Poduzetništvo
PODIJELI
TAGOVI

Catchable fatal error: Object of class stdClass could not be converted to string in /home/ravidra/public_html/wp-includes/l10n.php on line 1165