NOVOSTI

← Povratak na Novosti

Predstavnici VIDRA-e sudjelovali na međunarodnoj konferenciji „Strateško upravljanje razvojem- Pristupi u planiranju strateškog okvira za razdoblje nakon 2020. godine“

U ponedjeljak 4. prosinca 2017. godine u Zagrebu je održana međunarodna konferencija „Strateško upravljanje razvojem- Pristupi u planiranju strateškog okvira za razdoblje nakon 2020. godine“ koju je organiziralo Ministarstvo regionalnoga razvoja i EU fondova kao jedna od početnih aktivnosti u procesu izrade Nacionalne razvojne strategije za Republike Hrvatske za razdoblje do 2030. godine.

Izrada Nacionalne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine propisana je Zakonom o sustavu strateškog planiranja i upravljanja razvojem Republike Hrvatske koji je upućen Hrvatskom saboru u proceduru. Nacionalna strategija biti će hierarhijski najviši akt strateškog planiranja a sami proces izrade odvijati će se kroz participativni proces koji će uključivati široki krug dionika (građana RH i stručne javnosti).

O svojim iskustvima vezano za strateško planiranje govorili su brojni predstavnici iz Finske, Velike Britanije, Italije, Španjolske i Malte kao i predstavnici Svjetske banke i Europske komisije. Tijekom konferencije, potaknuta je rasprava o viziji Republike Hrvatske i Europe u kakvoj želimo živjeti, strateškim ciljevima i pitanjima koja su važna za dugoročni razvoj i dobrobit građana Republike Hrvatske i Europe.

OBJAVLJENO 5. prosinca, 2017 u kategoriji Uncategorized
PODIJELI
TAGOVI

Catchable fatal error: Object of class stdClass could not be converted to string in /home/ravidra/public_html/wp-includes/l10n.php on line 919