NOVOSTI

← Povratak na Novosti

Prihvaćeno financiranje dosad najvrjednijeg projekta, Geopriče UNESCO geoparka

Prihvaćeno je financiranje do sada najvećeg projektnog prijedlog u Virovitičko-podravskoj županiji čiju studiju izvodljivosti i prijavnu dokumentaciju je izradila VIDRA agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Projektom Geopriče UNESCO geoparka, vrijednim 77.238.120,20 kuna, Voćin će dobiti Geo-info centar i asfaltirati cesta do Jankovca 영화 산딸기 다운로드.

Javna ustanova Park prirode Papuk prijavila je Geopriče UNESCO geoparka na Javni poziv – Promicanja održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, u partnerstvu sa Županijskom upravom za ceste Virovitičko-podravske županije.

– Ovim projektom namjera je doprinijeti ubrzanju društveno gospodarskog razvoja navedenih općina što će se odraziti na cjelokupni razvoj Virovitičko-podravske te Požeško-slavonske županije i ojačati njihov razvojni potencijal – istaknuo je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Virovitičko-podravske županije, Igor Andrović repository.

Javna ustanova Park prirode Papuk, 21. ožujka primila je obavijest o odobrenju financiranja projekta Geopriče UNESCO geoparka prijavljenog u listopadu 2016. godine u suradnji sa Županijskom upravom za ceste Virovitičko-podravske županije.

 

Ovo je sjajno priznanje za Park prirode Papuk koji je na plenarnoj sjednici 38 kt CallManager download. Generalne skupštine UNESCO u studenom 2015. postao prvi i za sada jedini hrvatski geopark – Geopark Papuk, uvršten na kartu vrijednih UNESCO lokaliteta uz novi UNESCO logotip.

Projekt obuhvaća ulaganje Javne ustanove Parka prirode Papuk u posjetiteljsku infrastrukturu i sadržaje na nekoliko lokacija – najveće od njih zasigurno je ulaganje u izgradnju multimedijalnog Geo-info centra u Voćinu 대탈출2 6화 다운로드.

Bit će to mjesto gdje će posjetiteljima na inovativan i interaktivan način pomoću multimedija i raznih postava biti interpretirana prirodna i kulturna baština Parka prirode Papuk na površini od otprilike 800 metara kvadratnih. Otvorenje centra očekuje se u siječnju 2020. godine.

Već tijekom 2018. godine posjetiteljima će biti dostupni mnogi sadržaji. Adaptirat će se dvije dvorane u prizemlju Centra za posjetitelje Velika, budućoj Kući Panonskog mora, u kojoj će biti prezentirana geološka povijest Papuka idm 바이두 다운로드. Uz korištenje multimedijalne tehnologije prezentirat će se Panonsko more koje se na ovom području rasprostiralo prije 16 milijuna godina. Najmlađi posjetitelji će u vanjskoj učionici i igraonici na interaktivan način kroz igru upijati osnovna znanja o Papuku.

Adrenalinski park bit će dodatan sadržaj za posjetitelje željne aktivnog provođenja slobodnog vremena, nalazit će se pokraj Eko-kampa Duboka kod Velike 우분투 chrome 다운로드. Planinari i ostali posjetitelji koji aktivno provode slobodno vrijeme Papuk će razgledati s 5 obnovljenih i jednog novoizgrađenog vidikovca na području parka. Svi će biti opremljeni namještajem za odmor i opremom za razgledanje te info-tablama.

U 2019. godini dovršit će se rekonstrukcija prometne dionice Slatinski Drenovac-Jankovac-granica Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije, što će omogućiti kvalitetnije povezivanje postojećih i novih sadržaja za posjetitelje na cijelom zaštićenom području u objema županijama Respond 1994 16 EpisodeS Download.

Zaposlenici Papka prirode Papuk kroz razne edukacije i osposobljavanja nadogradit će vještine i znanja kako bi posjetiteljima pružili veću sigurnost i bolju informiranost tijekom njihova boravka u zaštićenom području. Prisustvo na najvećim međunarodnim turističkim sajmovima u Europi, kao i znanstveni i turistički događaji i prezentacije u vlastitoj organizaciji omogućit će bogatu promociju Parka prirode Papuk samsung 드라이버 다운로드.

Unapređenjem turističke infrastrukture Parka prirode Papuk, uvođenjem inovativnih načina prezentiranja kulturno-povijesnog, geološkog i biološkog bogatstva te boljeg sustava upravljanja posjetiteljima produžit će se njihov boravak u parku.

Ocjenjivanje projekta prošlo je kroz 4 standardne faze procedure u Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije prije same Odluke o financiranju koja prethodi potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava 한자 마루 다운로드. Nakon provjere prihvatljivosti ukupni prihvatljivi troškovi iznose 77.238.120,20 kuna bez PDV-a, uz 85% potpore MRRFEU. Ostatak sredstava uložit će Park prirode Papuk i Županijska uprava za ceste Virovitičko-podravske županije.

To je do sada najveći projektni prijedlog prijavljen u Virovitičko-podravskoj županiji, studiju izvodljivosti i prijavnu dokumentaciju izradila je VIDRA, agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije movie Leon.

(vpz.hr)

OBJAVLJENO 24. ožujka, 2017 u kategoriji Okoliš
PODIJELI
TAGOVI

Catchable fatal error: Object of class stdClass could not be converted to string in /home/ravidra/public_html/wp-includes/l10n.php on line 1165