NOVOSTI

← Povratak na Novosti

Primjer dobre prakse – Distributivni centar za voće i povrće d.o.o.

Ravnateljica razvojne agencije Virovitičko-podravske županije VIDRA-e Emina Kovač sa suradnicom Tajanom Bukovšak je u petak 8. ožujka obišla Distributivni centar za voće i povrće d.o.o. koji se nalazi u velikogoričkoj Radnoj zoni Rakitovec u Zagrebačkoj županiji.

Tvrtka Distributivni centar za voće i povrće d.o.o. osnovana je 2008. godine na inicijativu Zagrebačke županije, Grada Velike Gorice i poljoprivredne zadruge Zagrebački voćnjaci s namjerom da postane centralno mjesto koje će omogućiti koncentraciju ponude voća i povrća poljoprivrednih proizvođača s područja Zagrebačke županije i okolnih županija.

ULO hladnjača s trenutno najmodernijom tehnologijom za skladištenje voća i povrća otvorena je u sklopu Distributivnog centra 2018. godine te je to prvi primjer ULO hladnjače koja nije u vlasništvu trgovaca već u suvlasništvu poljoprivrednih proizvođača. Građena je i opremljena europskim novcem u vrijednosti od 27 milijuna kuna, od čega je iz Europskog fonda za ruralni razvoj sufinancirano 90%. ULO hladnjača sastoji se od 23 komore ukupnog kapaciteta 3000 tona.

Direktor distributivnog centra g. Hrvoje Bunjevac koji je predvodio službeni posjet i razgledavanje centra upoznao nas je se s načinom rada Centra kao i pogodnostima koji isti pruža. Cilj posjete bio je upoznati se s radom Centra kao primjerom dobre prakse obzirom da je Virovitičko-podravske županija u pripremi projektnog zadatka za projektiranje Edukativno – distributivnog centra za povrće.

Izradu projektno – tehničke dokumentacije Virovitičko–podravska županija planira prijaviti na Poziv za iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ za sufinanciranje pripreme strateških projekata regionalnog razvoja u Slavoniji, Baranji i Srijemu.

OBJAVLJENO 11. ožujka, 2019 u kategoriji Ruralni razvoj
PODIJELI
TAGOVI

Catchable fatal error: Object of class stdClass could not be converted to string in /home/ravidra/public_html/wp-includes/l10n.php on line 1165