NOVOSTI

← Povratak na Novosti

Studijsko putovanje u okviru projekta TOUR PACK

U okviru projekta TOUR PACK koji Grad Koprivnica provodi s partnerima iz Virovitičko podravske županije te mađarske županije Somogy, organizirano je prvo studijsko putovanje s ciljem promocije turističkih lokacija koje se nalaze na spomenutom području.

Naime, projekt ima za cilj utvrditi turističke lokacije, oblikovati turističke pakete te promovirati turističku ponudu prekograničnog područja. Studijsko putovanje bilo je namijenjeno predstavnicima turističkih agencija i turističkih zajednica te medija koji su u dva dana posjetili ukupno 11 lokacija te u ulozi turista upoznali prekogranično područje iz drugačije perspektive.

Putovanje je započelo obilaskom lokacija u Virovitičko podravskoj županiji. U Virovitici je posjećen dvorac Pejačević, nakon kojeg je uslijedila posjeta Zlatnom klasu u Otrovancu. Pustara Višnjica, imanje staro više od 2 stoljeća nedaleko od Slatine bila je treća lokacija, dok je posljednja turistička destinacija bio Planinarski dom Jankovac koji se smjestio u parku prirode Papuk.

Prvi dan studijskog putovanja  završen je s druge strane granice, nedaleko od mađarskog grada Barcsa gdje je smješten hotel Alexandra, oaza mira poznata po lovnom i eko turizmu. Drugi dan studijskog putovanja započeo je posjetom obiteljskom gospodarstvu Mocz, smještenom u blizini Somogyszoba nakon čega je uslijedio put prema Koprivnici.

Uži centar grada Koprivnice sudionici su obišli na javnim biciklima BICKO sustava te razgledali muzej bicikala na otvorenom te gradske bedeme. Sljedeća destinacija bilo je Sunčano selo Jagnjedovec gdje su sudionici razgledali imanje i bogatu etnografsku zbirku, te nastavili obilazak u Muzeju prehrane u Koprivnici i Podravskoj kleti u Starigradu. Putovanje je završeno posjetom gradskim bazenima Cerine koji su oduševili goste svojim izgledom i sadržajima.

Prekogranično područje krije brojne zanimljivosti za turiste, a velik broj turističkih sadržaja pronaći će svoje mjesto i na web portalu projekta koji je u izradi, kao i u mobilnoj aplikaciji koja će skoro biti predstavljena javnosti. Očekuje se da će sudionici studijskog putovanja djelovati kao produžena ruka projektnih partnera i pomoći u daljnjoj promociji turističkih lokacija kako bi se turizam ovog kraja dodatno unaprijedio.

Studijsko putovanje jedna je od aktivnosti projekta TOUR PACK koji je sufinanciran sredstvima Europske unije kroz Program prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska u ukupnom iznosu od 153.198,32 €, te se provodi do 28.2.2016. godine.

Izvor: http://koprivnica.hr/ 

OBJAVLJENO 12. listopada, 2015 u kategoriji turizam
PODIJELI
TAGOVI

Catchable fatal error: Object of class stdClass could not be converted to string in /home/ravidra/public_html/wp-includes/l10n.php on line 919