NOVOSTI

← Povratak na Novosti

Svečano otvorenje jedinstvenog modela Sunčane elektrane Medinci u srijedu, 4. studenog, u 10 sati

U srijedu, 4. studenog, u 10 sati, svečano će biti otvorena Sunčana elektrana u Medincima, prigradskom naselju nedaleko od Slatine Rhinogold. Gradnja ovog jedinstvenog modela solarne elektrane započela je početkom srpnja ove godine u sklopu projekta Sinerot. Elektrana je vrijedna 6,4 milijuna kuna, a sufinancirana je iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i sredstvima Virovitičko-podravske županije 유니콘 https 다운로드.

Nakon tri mjeseca završili su radovi na izgradnji Sunčane elektrane projektirane snage 500 kW i ista je puštena u pogon katok profile. Odrađen je i Tehnički pregled građevine, izdana je Uporabna dozvola te je 15. listopada izvršena primopredaja od strane izvođača, tvrtke Work-ing d.o.o 터치파이터 다운로드. iz Varaždina i tvrtke Kograd d.o.o. iz Pitomače, investitoru Virovitičko-podravskoj županiji.

Projektom se namjerava razviti jedinstveni model spajanja korištenja obnovljivih izvora energije u sinergiji sa poljoprivrednom proizvodnjom kao primjerom dobre prakse i temelj daljnjeg razvoja 트위터 이미지 다운로드. Osim toga, ova poljoprivredno-energetska cjelina imat će još jednu funkciju – poljoprivredna površina će biti ustupljena srednjoj školi u Slatini za praktičnu nastavu, a sav višak energije koju „Sinerot“ proizvede, Virovitičko-podravska županija će koristiti za osnovne i srednje škole u županiji 서브나우티카 무료 다운로드. Planirana godišnja proizvodnja je 565.000 KW.

Sunčana elektrana također će služiti i kao pokazni školski objekt namijenjen učenicima srednjih škola koji se školuju za zanimanja vezana uz obnovljive izvore energije Korean Athletic Association logo.

Nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija a partneri na projektu Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Razvojna agencija VIDRA i Srednja škola Marka Marulića Slatina lotto file. (www.vpz.hr)

OBJAVLJENO 3. studenog, 2015 u kategoriji Energetika
PODIJELI
TAGOVI

Catchable fatal error: Object of class stdClass could not be converted to string in /home/ravidra/public_html/wp-includes/l10n.php on line 1165