NOVOSTI

← Povratak na Novosti

U obnovu Vanadisa sa partnerima iz Mađarske

U Pečuhu je u ponedjeljak, 4. veljače održan inicijalni sastanak na kojem je dogovoreno partnerstvo gradova Virovitice i Pečuha na projektu obnove Vanadisa, nekadašnjeg omiljenog okupljališta mladih u središtu grada. Sastanku su nazočili gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, gradonačelnik Pečuha Páva Zsolt, ravnateljice razvojnih agencija VIDRA i VTA, Emina Kovač i Tihana Harmund, Miroslava Bato iz Razvojne agencije VIDRA, Rabine Kovács Eszter iz Ureda gradonačelnika Pečuha, Méhes Károly iz Kulturnog okruga Zsolnay.

Nositelj projekta bit će Grad Virovitica, a nakon što se razrade projektne aktivnosti s obje strane, u planu je prijava do svibnja ove godine. Inače, Grad za ovaj projekt ima kompletnu projektno-tehničku dokumentaciju s važećom građevinskom dozvolom.

Obnova Vanadisa namijenjena je prvenstveno mladima te bi im ovaj prostor u budućnosti služio za organizaciju raznih kulturnih i urbanih događaja te sadržajno korištenje slobodnog vremena. Vanadis je uvijek bio mjesto okupljanja mladih, a tako će biti i u buduće  s novim, bogatijim i kulturnim sadržajima.

Osim dogovora oko partnerstva na projektu, sudionici sastanka dotakli su se i drugih tema pošto Virovitica i Pečuh imaju mnogo projekta od zajedničkog interesa, a samim time i potencijala za suradnju.

 

Izvor: http://www.vpz.hr

Fotografija: icv.hr

OBJAVLJENO 6. veljače, 2019 u kategoriji Uncategorized
PODIJELI
TAGOVI

Catchable fatal error: Object of class stdClass could not be converted to string in /home/ravidra/public_html/wp-includes/l10n.php on line 1165