NOVOSTI

← Povratak na Novosti

U Poduzetničkom inkubatoru Virovitičko-podravske županije održana početna konferencija projekta Pozitivne vibracije financiranog iz Europskog socijalnog fonda

U Poduzetničkom inkubatoru Virovitičko-podravske županije je, u utorak, 12. lipnja 2018. godine u Virovitici održana početna konferencija projekta Pozitivne vibracije uz nazočnost virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, v.d. ravnateljice VIDRA-e Željke Vuković i direktora Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije Bojana Mijoka. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., otvorenog poziva na dostavu projektnih prijedloga „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja“, prema Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava UP.01.3.1.01.0081.Korisnik je VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, a partneri na projektu Hrvatski zavoda za zapošljavanje – Područni ured Virovitica, Gradska razvojna agencija Slatine i Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije. Ukupna vrijednost projekta i dodijeljenih bespovratnih sredstava je 1.788.844,96 kuna.

Projektom Pozitivne vibracije će se kroz dvije godine osnažiti i motivirati 80 pripadnika ranjivih skupina kroz edukacije za aktivaciju i ulazak na tržište rada te ojačati svijest o poduzetništvu istih, pružit će se potpore pri samozapošljavanju za 10 novootvorenih poslovnih subjekata i omogućiti održivo funkcioniranje Lokalnog partnerstva Virovitičko-podravske županije kroz integrirani razvoj, umrežavanje i poticanje veće suradnje u formi regionalnih partnerstva.

Razvoj lokalnog zapošljavanja predstavlja niz aktivnosti kojima se nastoji poboljšati lokalno gospodarstvo i lokalno tržište rada. U tu svrhu osnovano je Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Virovitičko-podravske županije (LPZ VPŽ) potpisivanjem sporazuma o Lokalnom partnerstvu 09. prosinca 2010. godine u sklopu projekta „Lokalna partnerstva za zapošljavanje – faza III“. Radi ostvarenja svrhe i ciljeva LPZ-a VPŽ, u njegovom radu sudjeluje 22 partnera iz javnog, privatnog i civilnog sektora. Projektna aktivnost osnaživanja i motiviranja pripadnika ranjivih skupina za aktivaciju i ulazak na tržište rada poboljšat će motivaciju ciljne skupine za pronalaženje posla, kao i za povećanje njihovog samopouzdanja kako bi se uspješnije predstavili potencijalnim poslodavcima. Planirano je unaprijediti komunikacijske vještine, osmisliti i osvijestiti načine pozitivnog mišljenja, povećati osjećaj samopoštovanja i samopouzdanja učenjem novih i praktičnih metoda suočavanja sa svakodnevnim stresom, nepovoljnim životnim okolnostima te osmišljavanjem kreativnih načina rješavanja teškoća. Strategija razvoja ljudskih potencijala VPŽ kroz projekt će se revidirati kako bi za sljedeće razdoblje potrebe na tržištu rada bile usklađene s postojećim stanjem raspoložive radne snage. Projektom će se osnažiti članovi LPZ-a VPŽ kroz poticanje suradnje u formi regionalnih partnerstva za zapošljavanje, suradnja LPZ-a VPŽ sa LPZ-om Požeško-slavonske županije i Bjelovarsko-bilogorske županije te kroz razmjenu dobre prakse. Kako bi bolje funkcioniralo tajništvo LPZ-a VPŽ projekt će se opremiti ured isključivo za potrebe obavljanja posla tajništva u RA VIDRI.


Catchable fatal error: Object of class stdClass could not be converted to string in /home/ravidra/public_html/wp-includes/l10n.php on line 1165