NOVOSTI

← Povratak na Novosti

U Poduzetničkom inkubatoru Virovitičko-podravske županije održana završna konferencija projekta ˝Pozitivne vibracije˝ financiranog iz Europskog socijalnog fonda

U četvrtak, 30. srpnja 2020. g. u Poduzetničkom inkubatoru Virovitičko-podravske županije, Ulica Poduzetnička zona II 18, 33000 Virovitica s početkom u 12.00 sati održana je završna konferencija projekta Pozitivne vibracije nds rom.

Na završnoj konferenciji prisustvovali su predstavnici Korisnika projekta (Razvojne agencije VIDRA) i Partnera (Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – područni ured Virovitica, GRAS – Gradske razvojne agencije Slatine i Poduzetničkog inkubatora Virovitičko podravske županije d.o.o.) te ostala zainteresirana javnost 한게임 테일즈 런너 다운로드.

Na samom početku završne konferencije zamjenica ravnateljice Razvojne agencije VIDRA, Željka Vuković, održala je pozdravni govor, a prezentaciju o rezultatima projekta održala je voditeljica projekta, Katarina Ivanac fastreport.

Trajanje projekta ˝Pozitivne vibracije˝ je 27 mjeseci (od 13. svibnja 2018. do 14. kolovoza 2020.). Ukupna vrijednost projekt je 1.788.844,96 kuna VRay 3.6 Download.

Opći cilj projekta je doprinijeti povećanju zapošljivosti najranjivijih skupina na tržištu rada kroz pripremu i provedbu inovativnih lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja usklađenih s lokalnim potrebama i strateškim prioritetima websurfing. Specifični cilj 1 je osnažiti i motivirati pripadnike ranjivih skupina kroz edukacije za aktivaciju i ulazak na tržište rada te poticanje poduzetništva kroz edukacije i potpore pri samozapošljavanju na području Virovitičko-podravske županije, dok je specifični cilj 2 omogućiti održivo funkcioniranje Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Virovitičko-podravske županije kroz integrirani razvoj, umrežavanje i poticanje veće suradnje u formi regionalnih partnerstva.

Ciljane skupine projekta su 80 nezaposlenih pripadnika ranjivih skupina, 10 korisnika koji će primiti potporu pri samozapošljavanju i 22 člana Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Virovitičko-podravske županije.  

Kako bi se ispunili navedeni ciljevi kroz projekt su provedene sljedeće aktivnosti: održane su trodnevne radionice za osnaživanje i motiviranje nezaposlenih pripadnika ranjivih skupina (ukupno 12 motivacijskih radionica) za aktivaciju i ulazak na tržište rada i 3 iteracije edukacija od 5 dana za promociju i jačanje svijesti o poduzetništvu za nezaposlene pripadnike ranjivih skupina i poduzetnike, izrađen priručnik o poduzetništvu o osnovnim pojmovima o poduzetništvu, procesu razrade ideje, načinu istraživanja tržišta, procjeni potrebnog početnog kapitala, procijeni prihoda i troškova, osnivanju poslovnog subjekta, izvorima financiranja, objavljena 2. Poziva za sufinanciranje potpora male vrijednosti u svrhu samozapošljavanja te je podijeljeno 10 potpora za samozapošljavanjeu najvišem iznosu do 75.000 HRK 10 osoba koje su pokrenule vlastiti poslovni subjekt, revidirana i usvojena postojeća Strategija razvoja ljudskih potencijala 2019. – 2023. (na 10. sjednici Županijske skupštine VPŽ, 18. lipnja 2019.), organizirana 2. okrugla stola u Virovitici – online i fizički okrugli stol (umrežavanje lokalnih partnerstva za zapošljavanje iz Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske i Bjelovarsko-bilogorske županije iz javnog, privatnog i civilnog sektora), organizirano studijsko putovanje u Švedsku u svrhu prijenosa znanja i primjera dobre prakse u pružanju pomoći teško zapošljivim osobama, opremljen ured i nabavljena informatička oprema za Tajništvo Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Virovitičko-podravske županije. Također, izrađena je i web stanica projekta http://pozitivnevibracije.eu/ te izrađeni i distribuirani promotivni materijali.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., otvorenog poziva na dostavu projektnih prijedloga „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja“, prema Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava UP.01.3.1.01.0081.

Tijekom održavanja završne konferencije svi sudionici pridržavali su se obaveznih epidemioloških mjera.

OBJAVLJENO 30. srpnja, 2020 u kategoriji Civilno društvo
PODIJELI
TAGOVI

Catchable fatal error: Object of class stdClass could not be converted to string in /home/ravidra/public_html/wp-includes/l10n.php on line 1165