NOVOSTI

← Povratak na Novosti

U sklopu projekta Tehničke pomoći VIDRA-TEC održan studijski posjet u Portugal

U sklopu projekta tehničke pomoći VIDRA-TEC održan je trodnevni studijski posjet u Portugal. Polaznici studijskog putovanja, predvođeni ravnateljicom Razvojne agencije VIDRA Eminom Kovač bili su djelatnici Razvojne agencije VIDRA koji obavljaju poslove od općeg gospodarskog interesa te Virovitičko-podravske županije na čelu s Virovitičko-podravskim županom Igorom Androvićem 영타연습 다운로드.

Tijekom studijskog putovanja posjetili smo ADREPES, udrugu za regionalni razvoj poluotoka Setubal, smještenoj u mjestašcu Quinta do Anjo, koja nam je predstavila svoju djelatnost i najvažnije projekte 삼성 recovery 다운로드. Također, obišli smo lokacije EU projekata Quinta de Alcube, seoskog imanja u Setubalu, projekt valorizacije i konzervacije ruralnog nasljeđa u Cabo Espichelu, Sesimbra – Kuća vode i bolji pristup hodočasnicima Gospi od Cabo-a te projekt kamenoloma s otiscima stopala dinosaura u Sesimbri download daemon lite.

Drugi dan održan je sastanak s predsjednikom Portugalsko-hrvatske gospodarske komore gospodinom Mariom Parra da Silva te s gospodinom Horaciom Silva, predstavnikom Pinhais Zazere udruge za razvoj čija je misija doprinos društvenom, kulturnom i gospodarskom razvoju područja u kojem djeluje Public Transport app. Na sastanku se razgovaralo o mogućoj suradnji na projektima koje provodi Udruga za razvoj, a predsjednik Portugalsko-hrvatske gospodarske komore najavio je i dolazak na sajam Viroexpo u ožujku 2019 Moving wallpaperWindows 10 download. godine u svojstvu posjetitelja.

Svoj smo studijski posjet zaključili treći dan posjetom u Tehnološki park Madan Parque koji funkcionira po principu Triple Helix modela te ima ključnu ulogu između znanosti i poduzetništva Baidu cloud. Voditelj Madan Parque inkubacijskog centra gospodin Alcino Pascoal već je ostvario kontakte s našim Panonskim drvnim centrom kompetencija te je tim više bio zadovoljan našim odabirom Madan Parque kao primjera najbolje prakse za posjetiti Download the 60-second game. Gospodin Pascoal i predstavnici općine Almada upoznali su nas s njihovim najvažnijim projektima te smo tako obišli Fakultet znanosti i tehnologije gdje se razvijaju razni prototipi i iznalaze inovativna rješenja, kao i kuhinju u Caparici  kao dobar primjer socijalnog poduzetništva gdje mi kao županija još nismo ostvarili niti jedan projekt, ali svakako vidimo mogućnost stvaranja novih projekata po primjeru viđenom u Caparici Avast free download.

 

Također, osim službenog dijela putovanja, obišli smo jedan od najznačajnijih projekata Portugala – most Vasco da Gama koji je otvoren za promet 1998 넷믹스 다운로드. godine, Oceanarium, belemske građevine. Nakon svega viđenoga možemo zaključiti kako Portugal dijeli sličnu sudbinu s Hrvatskom – područje uz more (dobro) živi od turizma, dok je unutrašnjost gotovo iseljena te moraju, kao i mi, odlučno djelovati u kreiranju mjera za zadržavanje mladih u ruralnim krajevima nice house with views. Sudeći prema projektima koje smo imali prilike vidjeti, na dobrom su putu i svakako primjer dobre prakse koji valja slijediti.

  

 

 

 

 

OBJAVLJENO 13. prosinca, 2018 u kategoriji Ljudski potencijali
PODIJELI
TAGOVI

Catchable fatal error: Object of class stdClass could not be converted to string in /home/ravidra/public_html/wp-includes/l10n.php on line 1165