NOVOSTI

← Povratak na Novosti

U sklopu VIDRA-TEC projekta održana dvodnevna radionica o pripremi projekata financiranih iz ESI fondova za službenike jedinica lokalne samouprave

U sklopu projekta tehničke pomoći VIDRA-TEC predviđeno je održavanje dviju dvodnevnih radionica, jedna za pripremu a druga za provedbu projekata financiranih iz ESI fondova za službenike jedinica lokalne samouprave. Tako je 19. i 20. rujna 2017. godine u Panonskom drvnom centru kompetencija u Virovitici održana prva dvodnevna radionica na temu pripreme projekata financiranih iz ESI fondova. U svrhu provedbe ove i ostalih radionica koje će se održati tijekom provedbe ovoga projekta angažirana je konzultantska tvrtka Projekt jednako razvoj d.o.o. iz Zagreba.

Polaznici dvodnevne radionice bili su službenici jedinica lokalne samouprave od kojih neki već sudjeluju na pripremi projekata od strateškog značaja za njihovu lokalnu zajednicu, dok se dio polaznika prvi put susreo sa sustavom financiranja EU fondovima, operativnim programima, vrstama fondova i natječaja, načinima pripreme projektnih prijedloga i popratne dokumentacije, logičkim okvirom i načinom popunjavanja prijavnih obrazaca za prijavu na neki od dostupnih fondova. Druga dvodnevna radionica o provedbi EU projekata održat će se, sukladno Godišnjem planu provedbe informativno-edukativnih aktivnosti, tijekom 2018. godine.

Riječ je, dakle, o radionicama koje će osigurati jačanje najvažnijeg provedbenog kapaciteta  – ljudskih potencijala na području Virovitičko-podravske županije što će doprinijeti učinkovitijem povlačenju sredstava Europske unije.

OBJAVLJENO 21. rujna, 2017 u kategoriji Ljudski potencijali
PODIJELI
TAGOVI

Catchable fatal error: Object of class stdClass could not be converted to string in /home/ravidra/public_html/wp-includes/l10n.php on line 919