NOVOSTI

← Povratak na Novosti

Večernji list: Virovitičko-podravska županija najveći Hrvatski neto izvoznik u EUVečernji list: Virovitica-Podravina County is the largest Croatian nett exporter into the EU

U članku pod nazivom „Ulazak u EU prilika, ali i ispit za lokalnu upravu“, a kojeg je 01.07.2013. objavio Večernji list navodi se kako je Virovitičko-podravska županija u najveći „neto“ izvoznik u Europsku Uniju.

Povoljan geostrateški položaj, dobro obrazovana, kvalificirana i motivirana radna snaga s dobrim znanjem stranih jezika, dobro razvijena infrastruktura i neiskorišteni potencijali za gospodarski razvoj, osnovne su prednosti Hrvatske koje strani ulagači prepoznaju, pokazuje nedavna anketa Hrvatsko-njemačke trgovinske komore.

Najveći izvoznik u EU u apsolutnom iznosu je Zagreb, ali ako se od izvoza odbije uvoz, najveći „neto“ izvoznik je Virovitičko-podravska županija, koja u EU izvozi tri i pol puta više nego što uvozi.

[slideshow id=198]

OBJAVLJENO 1. srpnja, 2013 u kategoriji Uncategorized
PODIJELI
TAGOVI

Catchable fatal error: Object of class stdClass could not be converted to string in /home/ravidra/public_html/wp-includes/l10n.php on line 1165