NOVOSTI

← Povratak na Novosti

VIDRA predstavila Poduzetnicima s područja Virovitičko-podravske županije natječaj za projekt prekogranične suradnje “B Light Sheme”

Zamjenica ravnateljice Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije VIDRA-voditeljica projekta Neda Martić i Vidrin viši stručni suradnik-asistent na projektu Branimir Sladojević predstavili su projekt i natječaj “B Light Sheme” za dodjelu bespovratnih potpora za poduzetnike.
Projekt provodi VIDRA u suradnji s partnerima iz Hrvatske i Mađarske, a bespovratna sredstva namijenjena su poduzetnicima s hrvatsko-mađarske strane za ostvarivanje zajedničke suradnje u sklopu programa Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014-2020.
CILJ PROJEKTA: prepoznavanje i rješavanje zajedničkih problema uz stvaranje zajedničkog identiteta, integriranog fizičkog prostora, uravnoteženog razvoja i poboljšanja politika uz bolje funkcioniranje upravljačkih struktura. Prihvatljivi prijavitelji (Light partneri)su mala i srednja poduzeća, definirana Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva – NN 29/02, 63/07, 53/12, 56/13, registrirana ili s podružnicom na području slijedećih županija: Virovitičko-podravske, Međimurske, Varaždinske, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske.

Bespovratna sredstva namijenjena su za pronalazak novog tržišta za postojeći proizvod – razvijeni proizvod, uvođenje novog proizvoda na postojeće tržište – novi proizvod, tehnologija ili usluga ili razvoj novog proizvoda za novo tržište. Uvjet za prijavu projekta je partnerstvo koje se sastoji od najmanje jednog partnera iz Hrvatske i Mađarske. Maksimalni intenzitet potpore iznosi 75%, dok minimalni iznost potpore iznosi 30.000 Eura, a maksimalni iznos 135.000 Eura.
Natječaj za sufinanciranje projektnog prijedloga odvijat će se u dva selekcijska koraka:
1. Light Concepts – izrada kratkog i sažetog opisa projektne ideje,
2. Light Project Proposals – izrada cjelokupne projektna prijave koja će se pripremiti uz pomoć vanjskih stručnjaka koja će poduzetnicima biti besplatna.

Rok za predaju prvog kruga Light Conceptsa je 15.09.2017. Za sve zainteresirane poduzetnike izrađena je web aplikacija na koju se mogu registrirati i pronaći prekogranični partneri. Web platforma dostupna je na sljedećoj poveznici: www.b2match.eu/blight.
Za sve informacije o programu “B Light” poduzetnici se mogu javiti u prostorije VIDRA-e, Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, ili na broj telefona: 033/800-207 ili putem e-maila: neda.martic@ravidra.hr

OBJAVLJENO 24. srpnja, 2017 u kategoriji Poduzetništvo
PODIJELI
TAGOVI

Catchable fatal error: Object of class stdClass could not be converted to string in /home/ravidra/public_html/wp-includes/l10n.php on line 1165