NOVOSTI

← Povratak na Novosti

VIDRA predstavlja projekte na REXPO Adriatic 2013

VIDRA - Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije predstavlja svoje projekte na REXPO Adriatic 2013, 2. međunarodnom poslovnom sajmu investicijskih projekata, komercijalnih nekretnina i prateće industrije za Jadransku regiju.

REXPO 2013 će se održati u Zagrebu,  17 i 18. travnja 2013. (srijeda i četvrtak) u prostorijama Hypo Expo XXI Business Center na oko 2.500 m2 izložbenog, konferencijskog i prostora za sastanke. REXPO 2012 posjetilo je više od 1200 poslovnih ljudi iz 30-ak država, izložbeni prostor imalo je 50ak tvrtki i investicijskih destinacija, a na REXPO Forumu sudjelovalo je 70-ak stručnih govornika, na 15 konferencijskih panela. Ovogodišnji REXPO Adriatic 2013 sastojat će se od REXPO Foruma, REXPO Exibition, REXPO edukacija, REXPO prezentacija, te REXPO Gala Party.

Projekti koji će biti predstavljeni su:

Projekt 1 – Tehnološko inovacijski centar

Glavni korisnik: Virovitičko-podravska županija
Lokacija: Virovitica
Ukupna vrijednost projekta: 1.650.000,00€

Kratki opis projekta:

U Virovitici će se graditi Tehnološko inovacijski centar ukupne veličine 1.700 m2. Centar će za zadatak imati pretvoriti teoretsko znanje osoba koje su završile fakultete tehničke i ICT struke (ETF, FER, FOIP) u konkretne poduzetničke projekte i proizvode koji mogu opstati na tržištu. Projekt za cilj ima riješiti problem nezaposlenosti visoko obrazovanih osoba, kroz razradu njihovih ideja uz pomoć mentora stručnjaka iz sektora kojem ta ideja pripada.

Tehnološko inovacijski centar sadrži 7 ureda za mlade visokoobrazovane osobe i veliku konferencijsku dvoranu u kojoj će se održavati kongresi, forumi, okrugli stolovi i stručne radionice koje će „stanarima“ pomoći na njihovom putu od ideje do gotovog projekta/proizvoda, a po izradi njihovih proizvoda će pomoći u pronalaženju investitora u njihov poduzetnički pothvat.

Projekt 2  – Panonski drvni centar izvrsnosti

Projekt 6 hrvatskih i 3 mađarske županije
Ukupna vrijednost projekta: 3.500.000,00 €

Cilj projekta:

1. Razvoj malih i srednje velikih drvnih tvrtki proizvođača namještaja panonskih županija

2. Tvrtke učiniti kompetentnim i konkurentnim na EU tržištu namještaja

3. Uvođenje novih dizajnersko inovativnih proizvoda

4. Edukacija poduzetnika modernom inovativnom tehnologijom i materijalima

5. Organizirati vezu poduzetnika i kupa u EU

Poduzetnik bi tako dobio dizajnirani proizvod namijenjen prvenstveno izvozu, tehnološko rješenje sa svom potrebnom dokumentacijom pomoću koje može izraditi proizvod u svojoj tvrtki, uzorak i nultu seriju, profesionalnu foto-dokumentaciju, promidžbeni materijal, web stranice i prospekte, prezentaciju proizvoda na domaćim i stranim sajmovima i web portalima te uspostaviti kontakt s kupcima iz Europske unije i educirati se o novim tehnologijama i materijalima. Predviđena je i burza stručnjaka te polovnih i novih strojeva, organizacije sajmova i izložbi, atestiranje proizvoda u ovlaštenoj instituciji, edukacija o proizvodnji tradicijskih drvnih proizvoda i druge aktivnosti.

Ukupna površina: 1.710m2

Projekt otvara 21 novo radno mjesto!

 Panonski_drvni_centar_izvrsnosti

Projekt 3 – „Virovitička sirana“

Ukupna vrijednost projekta je 2.000.000,00 €

Sirana pod nazivom „Virovitička sirana“, namjerava okupiti značajne proizvođače mlijeka na području Virovitičko-podravske županije kako bi kroz izgradnju, uređenje i opremanje pogona u poslovnoj zoni II u Virovitici omogućila proizvođačima mlijeka da u suradnji sa županijom prerađuju vlastito mlijeko u planiranom pogonu i time iste učini konkurentnijim u mljekarskoj proizvodnji u odnosu na trenutne uvjete u kojima su proizvođači mlijeka na području Virovitičko-podravske županije okrenuti prodaji mlijeka velikim industrijskim mljekarama, a koje posluju izvan županije.

Sirana, kapaciteta 10.000 litara mlijeka na dan, će otkupljivati mlijeko lokalnih proizvođača i preraditi ga u 3 vrste sira i to: 2.500 L u meki sir, 5.000 L u polutvrdi ili tvrdi sir, 2.500 L u svježi sir i 500 L vrhnja. Proizvodi će se prodavati u trgovačkim lancima, ali i u ugostiteljstvu diljem Hrvatske. Sirana će sirom snabdijevati i učeničke domove, pučku kuhinju, ali i studentski restoran u Virovitici.

Viroviticka_sirana

Projekt 4 – Dvorac u Suhopolju

Nositelj projekta: Virovitičko-podravska županija
Iznos projekta: 10.000.000,00 €

Dvorac Janković u Suhopolju ima svojstvo kulturnoga dobra, dok je povijesni perivoj u kojemu je dvorac smješten zaštićen kao objekt prirode i kao spomenik vrtne arhitekture. Kako bi se zaustavilo propadanje tog vrijednog kulturnog dobra, potrebno je ispitati mogućnosti suvremenog korištenja te povijesne građevine i u skladu s tim ju obnoviti i prenamijeniti.

S obzirom na nedostatak kvalitetnih smještajnih kapaciteta na razini Virovitičko-podravske županije, koju karakterizira potencijal za razvoj turizma s obzirom na bogato kulturno-povijesno naslijeđe i prirodna bogatstva, valja razmišljati o stavljanju dvorca Janković u funkciju turizma. Smještaj hotelskog sadržaja sa popratnim ugostiteljskim i sportskim sadržajima (nogometni stadion u neposrednoj blizini dvorca) u povijesni prostor jednoga dvorca mogao bi privući različite profile turista: zaljubljenike u kulturno-povijesnu baštinu, turiste rekreativce i sve one koji se žele odmoriti daleko od gradske vreve i prometnih gužvi.

Kvalitetnom ponudom i dobrom promocijom moguće je privući ne samo turiste iz regije, već i iz ostalih dijelova Hrvatske, kao i iz inozemstva (blizina državne granice s Republikom Mađarskom).

Dvorac_Jankovic

OBJAVLJENO 26. ožujka, 2013 u kategoriji Energetika
PODIJELI
TAGOVI

Catchable fatal error: Object of class stdClass could not be converted to string in /home/ravidra/public_html/wp-includes/l10n.php on line 1165