NOVOSTI

← Povratak na Novosti

Virovitičko-podravska županija postaje središte biciklističkog turizma Kontinentalne Hrvatske

Do kraja 2014. godine Virovitičko-podravska županija trebala bi postati središte biciklističkog turizma kontinentalnog dijela Hrvatske

Zahvaljujući projektima koje sufinancira Europska unija na području Virovitičko-podravske županije bit će uređeno više od 600 km biciklističkih staza, a zaštićeni spomenik kulture, kurija Janković u Kapela Dvoru, po završetku radova na obnovi postat će turističko-edukativni centar.  Tako će kurija ponovno zasjati starim sjajem nakon desetljeća propadanja.

Turizam je u Virovitičko-podravskoj županiji poprilično nerazvijen iako imamo puno potencijala i nadam se da će upravo ovo biti polazna točka za razvoj svih tih potencijala u turizmu koje ova županija ima” istaknuo je župan Tomislav Tolušić.

Ravnateljica Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije – VIDRA, Natalija Havidić, naglasila je kako će kroz projekt „Drava4Enjoy“ biti označeno 50-ak km biciklističkih staza. U planu je i niz marketinških aktivnosti kao što je izrada vodiča za bicikliste te izrada GPS aplikacija.

Projekt Drava4Enjoy, kao i projekt „Biciklističke staze uz Dravu“ predstavlja mrežu biciklističkih staza zahvaljujući kojoj bi Virovitičko-podravska županija trebala postati ciklo-turističko središte u regiji” naglasila je Martina Jakelić, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice VPŽ.

U sklopu projekta Drava4Enjoy Virovitičko-podravska županija organizira u subotu, 20. rujna, biciklistički maraton na relaciji Szentlorinc – Virovitica. Start maratona je s novoobnovljene biciklističke staze u Szentlorincu u 7,00 sati. Dolazak u Viroviticu, u dvorišni prostor Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici, očekuje se oko 13,00 sati.

Podsjetimo,  u sklopu prekograničnog projekta “Expirience and enjoy the Drava valley by bicycle” čiji je nositelj Virovitičko-podravska županija u tijeku su završni radovi na obnovi kurije Janković u Kapela Dvoru. Projekt akronima Drava4Enjoy najveći je projekt u Trećem pozivu za prijavu projekata za financiranje bespovratnim EU sredstvima iz IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska te je ujedno i najveći projekt turističke infrastrukture cijelog Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013. Vrijednost projekta iznosi 2.115.972,33 EUR, dok ukupni iznos EU sufinanciranja iznosi 1.798.575,23 EUR. Partneri na projektu su Grad Szentlörinc i Razvojna agencija VIDRA.

OBJAVLJENO 16. rujna, 2014 u kategoriji turizam
PODIJELI
TAGOVI

Catchable fatal error: Object of class stdClass could not be converted to string in /home/ravidra/public_html/wp-includes/l10n.php on line 1165