NOVOSTI

← Povratak na Novosti

“ZAŽELI – Program zapošljavanja žena”

Udruga „Jaglac”, kao nositelj projekta, dana 30.05.2018. godine u Karlovcu, potpisala je ugovor s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava RH i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Uredom za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije, o provedbi projekta “Učim, radim, pomažem”, ukupne vrijednosti  1.543.462,16 kuna.

Projekt je odobren u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU pod nazivom „Zaželi – program zapošljavanja žena“ financiranog u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Tehničku pomoć u pripremi i pisanju projektne prijave pružila je VIDRA, Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Udruga „Jaglac“ iz Orahovice nositelj je projektne prijave s partnerima Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Virovitica,i Centar za socijalnu skrb Slatina i Udruga za pomoć osobama s invaliditetom iz Orahovice. Projekt će se provoditi kroz 30 mjeseci, a voditi će ga projektni tim sastavljen od voditelja projekta, koordinatora i financijskog administratora. Na projektu će biti zaposleno 6 žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada koje će tijekom 24 mjeseca biti pružati pomoć u kući za 30 korisnika, osobama u nepovoljnom položaju i starijim osobama, na području grada Orahovice, te općina Čačinci, Zdenci i Crnac. Također, krajnjim korisnicima će se na mjesečnoj razini kupovati i dostavljati potrepštine potrebne za osobnu higijenu i održavanje higijene stambenog prostora. Isto tako, iz projekta će biti osigurana sredstva za kupovinu bicikala za svaku djelatnicu kao vid pomoći kod obavljanja poslova. Također, zaposlenim ženama omogućiti će se dodatno obrazovanje, te stjecanje uvjerenja o osposobljenosti te će postati konkurentnije na tržištu rada.

OBJAVLJENO 5. lipnja, 2018 u kategoriji Uncategorized
PODIJELI
TAGOVI

Catchable fatal error: Object of class stdClass could not be converted to string in /home/ravidra/public_html/wp-includes/l10n.php on line 919