NOVOSTI

← Povratak na Novosti

„Žene iz Lukača žele posao“

Dobre vijesti stigle su iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije. Projekt „Žene iz Lukača žele posao“  uspješno je prošao fazu procjene kvalitete, te je s visokih 108 bodova prihvaćen za financiranje u maksimalnom iznosu od 1.223.640,90 HRK.

Projekt je odobren u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU pod nazivom „Zaželi – program zapošljavanja žena“ financiranog u okviru Operativnog program Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Tehničku pomoć u pripremi i pisanju projektne prijave pružila je VIDRA- Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Općina Lukač nositelj je projektne prijave s partnerima Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Virovitica i Centar za socijalnu skrb Virovitica. Provedba projekta planirana je u trajanju od 30 mjeseci, a namijenjena je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada. Predviđeno je zapošljavanje 6 žena i 1 koordinatora. Zahvaljujući ovom projektu na području općine Lukač bit će pružena podrška i potpora te briga o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju, za njih ukupno 25 na području općine. Također, krajnjim korisnicima će se na mjesečnoj razini kupovati i dostavljati potrepštine potrebne za osobnu higijenu i održavanje higijene stambenog prostora. Isto tako, iz projekta će biti osigurana sredstva za kupovinu bicikala za svaku djelatnicu kao vid pomoći kod obavljanja poslova. Nadalje, ciljna skupina ima mogućnost dodatnog obrazovanja, te stjecanje uvjerenje o osposobljenosti i na taj način će postati konkurentnije na tržištu rada.

 

OBJAVLJENO 1. listopada, 2018 u kategoriji Uncategorized
PODIJELI
TAGOVI

Catchable fatal error: Object of class stdClass could not be converted to string in /home/ravidra/public_html/wp-includes/l10n.php on line 1165