„Budi STEMpatičan!“ – Odobren projekt vrijedan 926.091,10 kuna namijenjen poticanju rada s darovitom djecom s područja Virovitičko-podravske županije

/ 21.4.2017. /

Dobre vijesti stigle su iz Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Projekt „Budi STEMpatičan!“ koji je napisala VIDRA- Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije u suradnji s Upravnim odjelom za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu uspješno je prošao fazu procjene kvalitete te je s visokih 95,5 bodova prihvaćen za financiranje u maksimalnom iznosu od 926.091,10 kn .

Projekt je prijavljen u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga – Poticanje rada s darovitom djecom i učenicima na predtercijarnoj razini (Europski socijalni fond – Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014 . – 2020.).

Nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija sa 21 partnerom: 14 osnovnih i 7 srednjih škola kojima je županija osnivač . Ovim će projektom odgojno-obrazovni djelatnici edukacijama nadograditi svoja znanja za prepoznavanje i rad s darovitim učenicima u STEM području – području prirodoslovnih i matematičkih znanosti, tehnologije i inženjerstva, kroz razvoj novih modela te prilagođavanjem oblika rada koji odgovora sklonostima, sposobnostima i interesima darovitih STEM učenika .

Virovitičko-podravska županija redovito se prijavljuje na natječaje koji se financiraju iz EU fondova i time potiče sustav obrazovanja a po prvi puta aktivnosti projekta i sredstva biti će utrošena na rad s darovitim učenicima koji će time unaprijediti svoja znanja u STEM području koje je prepoznato kao transformacijski pokretač gospodarstva .

Zahvaljujući provedenim EU projektima u školama na području županije podignut je odgojno-obrazovni standard, ali i kvaliteta boravka i prehrane .

  • Povećaj font
  • Smanji font
  • Promijeni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Promijeni vrstu slova
  • Vrati izvorno