Agencija za regionalni razvoj VPŽ prijavila je projekt RE-START SKILLS u okviru programa Interreg Danube

/ 15.6.2023. /

VIDRA- Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije u suradnji sa 17 partnera i 7 pridruženih partnera prijavila je projekt RE-START SKILLS u okviru programa Interreg Danube u vrijednosti 3.053.542,73 eura.

Projekt se odnosi na jačanje kapaciteta dionika svih uključenih zemalja koji imaju značajnu ulogu u kreiranju projekata i regionalnom razvoju, a odnosi se na dvije specifične teme: zelena i digitalna tranzicija. Kroz projekt provesti će se brojne edukacije i kreirati materijali za edukaciju koji će uključivati i akcijske planove za ta područja primarno u sektoru energetike i industrije 4.0/5.0 kako bi se osnažili svi krajnji korisnici koji će u financijskoj perspektivi 2021.-2027. prijavljivati projekte i realizirati investicije iz navedenih područja. U tu svrhu u svakoj državi koja je uključena u konzorcij formirati će se i Info točke koje će biti na raspolaganju svim zainteresiranim građanima kao i E-platforma koja će uz tehničke informacije i trendove služiti i kao forum za traženje partnera za potencijalne međunarodne i transnacionalne suradnje u planiranim budućim Pozivima za dostavu projektnih prijedloga iz EU fondova.

U konzorciju sudjeluju organizacije iz Hrvatske, Njemačke, Češke, Bugarske, Slovačke, Mađarske, Bosne i Hercegovine i Srbije, pretežno iz djelokruga agencija za regionalni razvoj te stručnih institucija za područja energetike, zelene tranzicije i cirkularne ekonomije.

  • Povećaj font
  • Smanji font
  • Promijeni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Promijeni vrstu slova
  • Vrati izvorno