DANA 20.12.2017. GODINE U MINISTARSTVU POLJOPRIVREDE U NAZOČNOSTI MINISTRA POLJOPRIVREDE TOMISLAVA TOLUŠIĆA POTPISANI SU UGOVORI S RAVNATELJICOM AGENCIJE ZA PLAĆANJA U POLJOPRIVREDI, RIBARSTVU I RURALNOM RAZVOJU MATILDOM COPIĆ

/ 21.12.2017. /

Ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić, u nazočnosti ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, potpisala je s korisnicima potpore iz operacije 8.6.2 . „Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u predindustrijskoj preradi drva“  ugovore o financiranju u provedbi mjere M08 „Ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.–2020 .

Za operaciju 8.6.2. ugovorena su 24 projekta ukupne vrijednosti 116 milijuna kuna dok vrijednost dodijeljene potpore iznosi 52 milijuna kuna. Odobrena sredstva odlaze u četrnaest županija, a namijenjena su kupnji strojeva, alata, uređaja i opreme za predindustrijsku preradu drva, a manji dio za rekonstrukciju i izgradnju objekata .

Između ostalih, jedan projekt za tvrtku DRVENE KONSTRUKCIJE d.o.o. izradila je Razvojna agencija VIDRA. Ukupan iznos projekta iznosi 805.934,20 HRK, a iznos potpore za dodjelu je 402.967,10 HRK .

Zahtjevi za potporu na ovom natječaju podnosili su se od 15. srpnja do 15. studenoga 2016., a intenzitet javne potpore po projektu iznosi do 50% ukupnih prihvatljivih troškova .
Korisnici mjere su obrti, mikro, mala i srednja poduzeća registrirana za djelatnosti prerade drva, a cilj joj je potaknuti razvoj šumarskog sektora, te i na taj način doprinijeti razvoju ruralnih područja i stvaranju novih radnih mjesta .

Izvor: APPRRR

  • Povećaj font
  • Smanji font
  • Promijeni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Promijeni vrstu slova
  • Vrati izvorno