Dani Regionalnoga razvoja i EU fondova: Ravnateljici RA VIDRA svečano uručen Sporazum o dodjeli bespovratnih sredstava u provedbi aktivnosti jačanja kapaciteta na regionalnoj i lokalnoj razini za korištenje sredstava EU fondova

/ 9.12.2023. /

Na konferenciji “Dani regionalnoga razvoja i EU fondova 2023.” ravnateljici Razvojne agencije VIDRA Emini Kovač svečano je uručen Sporazum o dodjeli bespovratnih sredstava u provedbi aktivnosti jačanja kapaciteta na regionalnoj i lokalnoj razini za korištenje EU fondova u visini od 766.372,51 EUR. 

Navedenim Sporazumom Razvojna agencija VIDRA nastavit će kroz novi višegodišnji financijski okvir pružati tehničku pomoć svim javnim prijaviteljima u aktivnoj pripremi projektnih prijedloga kao i u njihovoj provedbi, a sve kako bi se sredstva EU koja su na raspolaganju što uspješnije apsorbirala.

Bespovratna sredstva koja se dodjeljuju regionalnim koordinatorima odnose se na sredstva tehničke pomoći Programa Konkurentnost i kohezija 2021. – 2027.

Kako je za korištenje sredstava EU ključno imati kvalitetan kadar održan je i panel na temu: “Kako privući i stvoriti nove stručnjake u sustavu EU fondova?” na kojem su sudjelovali Iva Novak ispred Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, Vedran Težak pomoćnik ravnatelja SAFU, Natalija Zielinska predsjednica HUP – Udruge profesionalaca za fondove EU te Emina Kovač ravnateljica RA VIDRA. 

Sudionici panela bili su suglasni u mišljenju kako su veliki koraci napravljeni kroz aspekt osnaživanja upravljanja EU fondovima na nacionalnoj razini, kroz jačanje kapaciteta te stvaranju uvjeta rada koji su se približili uvjetima rada u privatnom sektoru. Gledajući regionalnu razinu pomoću tehničke pomoći zahvaljujući Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU i županija kao njihovih osnivača, regionalnim koordinatorima je omogućeno da osnaže svoje kapacitete kako bi se što kvalitetnije odgovorilo na zahtjeve i potrebe sa lokalne razine. 

Zaključak panela stavio je naglasak na čovjeka, čovjek koji je ključ uspjeha bilo to u javnom ili privatnom sektoru te naglasak na to da će ulaganje u ljude osigurati višestruki povrat uloženog. (www.vpz.hr)

  • Povećaj font
  • Smanji font
  • Promijeni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Promijeni vrstu slova
  • Vrati izvorno