Nastavak uređenja sportskih terena u Virovitičko-podravskoj županiji

/ 15.3.2024. /

Ministarstvo turizma i sporta Virovitičko-podravskoj županiji i općini Lukač dostavilo je obavijest o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte prijavljene na Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini.

Virovitičko-podravskoj županiji odobren je projekt: Rekonstrukcije postojećeg sportskog terena u multifunkcionalni sportski teren kod zgrade Gimnazije P.P. u Virovitici u iznosu od 75.835,50 € kojim je planirano ugradnja sportske gumene podloge sa iscrtavanjem crta za 3 sporta – odbojku, rukomet i Futsal. Na novim terenima moći će se održavati natjecateljski sport i sportska rekreacija sukladno pribavljenim potvrdama nadležnih sportskih saveza. Uz navedene sportove, ostavit će se dovoljno prostora za buduću prilagodbu sportova koji će se razvijati nakon završetka projekta, poput badmintona, atletike ili druge sportske aktivnosti. Cilj projekta je doprinijeti popularizaciji sporta, potaknuti i poboljšati kvalitetu bavljenja sportom kroz rekonstrukciju postojećih sportskih terena, čime će se povećati broj dostupnih i uređenih sportskih građevina na području grada Virovitice te stvoriti preduvjeti za održavanje natjecateljskih sportova na lokalnoj i regionalnoj razini.

Općini Lukač odobren je projekt: Izvedba sistema za automatsko navodnjavanje na nogometnom terenu NK "Drava" u Terezinom Polju u iznosu od 21.686,39 €. Predmetnim ulaganjem će se doprinijeti poboljšanju životnih uvjeta i podizanju kvalitete života u ruralnom području kroz poboljšanje temeljnih sportskih i rekreativnih usluga. Ugradnjom sustava navodnjavanja stvorit će se mogućnost pružanja kvalitetnijih sportsko-rekreativnih sadržaja, što u konačnici pridonosi očuvanju zdravlja kroz smanjenje mogućnosti nastanka sportsko-rekreativnih ozljeda, te produženju perioda korištenja kvalitetnijih travnatih površina. 

Razvojna agencija VIDRA pružala je savjetodavnu pomoć pri pisanju oba projekta.

  • Povećaj font
  • Smanji font
  • Promijeni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Promijeni vrstu slova
  • Vrati izvorno