NPOO: Specijalističko usavršavanje medicinskih sestara i tehničara u djelatnosti hitne medicine

/ 19.1.2023. /

Investicija „Specijalističko usavršavanje medicinskih sestara i tehničara u djelatnosti hitne medicine“ ima za cilj osiguranje znanja i vještina, odnosno kompetencija za samostalan rad u hitnoj medicinskoj službi kroz specijalističko usavršavanje medicinskih sestara/tehničara u djelatnosti hitne medicine. Provedbom ove investicije, usluge hitne medicinske službe postat će dostupnije pacijentima i povećat će se učinkovitost postojećih timova i povećati kvaliteta hitne medicinske službe. Medicinske sestre/tehničari sa završenim specijalističkim usavršavanjem pružat će širi opseg zdravstvene usluge prema hitnim pacijentima te za veliki broj intervencija neće biti  potreban liječnik.

Provedbom specijalističkog usavršavanja prvostupnika sestrinstva u djelatnosti hitne medicine omogućit će se unaprjeđenje kvalitete i učinkovitosti u zbrinjavanju hitnih stanja i smanjivanje potrebe za liječničkim timovima kroz proširenje kompetencija medicinskih sestara/tehničara.

Postupak dodjele bespovratnih sredstava iz NPOO-a provodi se putem ograničenog poziva na dodjelu bespovratnih sredstva za čiju provedbu postoje unaprijed određeni prijavitelji utvrđeni Odlukom ministra zdravstva.

Provedba Investicije smije započeti 1. rujna 2021. godine, a mora se dovršiti do 31. prosinca 2025. godine.

Datum početka zaprimanja projektnih prijava: 18.01.2023

Rok za podnošenje projektnih prijava: 31.12.2024.

Ukupna bespovratna sredstva: 13.272.280,84 €

Minimalni iznos bespovratnih sredstava: 35.436,99 €

Maksimalni iznos bespovratnih sredstava: 1.240.294,64 €

Detaljnije informacije o Pozivu možete pronaći OVDJE.

 

Izvor: https://fondovieu.gov.hr/pozivi/46

  • Povećaj font
  • Smanji font
  • Promijeni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Promijeni vrstu slova
  • Vrati izvorno