Odobren projekt „Centar za starije osobe u Voćinu“

/ 21.8.2023. /

U okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. -2026., otvorenog poziv na dodjelu bespovratnih sredstava „Izgradnja i opremanje centara za starije osobe (izvaninstitucijske i institucijske usluge)“ odobren je projekt  „Centar za starije osobe u Voćinu“  za sufinanciranje u 100 % iznosu ukupne vrijednosti.

Projektu prijavu podnijela je Općina Voćin u partnerstvu sa Virovitičko-podravskom županijom, te uz savjetodavnu pomoć Razvojne agencije Virovitičko-podravske županije VIDRA.

Odobrena vrijednost bespovratnih sredstava iznosi 3.981.849,13  eura s kojima će se izgraditi i opremiti Centar za starije osobe koji će pružiti socijalne usluge za 73 korisnika.

Ovim projektom poboljšat će se dostupnost integrirane cjelovite skrbi za starije osobe na području Virovitičko-podravske županije unaprjeđenjem infrastrukture za pružanje socijalnih usluga za starije osobe čime će se omogućiti pružanje usluga dugotrajne skrbi za osobe starije životne dobi te njihova ravnomjernija teritorijalna pokrivenost.

Ciljne skupine su osobe starije životne dobi (65+) s područja Virovitičko-podravske županije kojima je potrebna usluga smještaja kojima ni uz primjenu izvaninstitucijskih usluga ne mogu biti zadovoljene potrebe dugotrajne i intenzivne skrbi, kao i osobe starije životne dobi koje žive kod kuće, a potrebna im je cjelovita skrb.

Više informacija o odobrenom projektu možete naći na linku u nastavku: U Voćinu će se graditi i opremiti Centar za starije osobe u kojem će smještaj naći 73 korisnika - Virovitičko-podravska županija (vpz.hr)

  • Povećaj font
  • Smanji font
  • Promijeni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Promijeni vrstu slova
  • Vrati izvorno