Općina Mikleuš uz savjetodavnu pomoć VIDRA-e prijavila projekt „Rekonstrukcija sportske građevine – prostorija za presvlačenje i pripremu“

/ 18.4.2023. /

U sklopu Natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. godini objavljenog od strane Ministarstva turizma i sporta, općina Mikleuš je prijavila projekt „Rekonstrukcija sportske građevine – prostorija za presvlačenje i pripremu“ u iznosu od 49.820,18 EUR.

Sport ima važnu ulogu u svim područjima ljudskog života. Tjelesna aktivnost pozitivno utječe na usvajanje zdravog načina života, unapređuje zdravlje i kvalitetu života te smanjuje rizike kroničnih bolesti kao što su bolesti srca, krvnih žila, šećerne bolesti, maligne bolesti i sl. Pozitivni aspekti redovite tjelesne aktivnosti očituju se kod fizičkog i mentalnog zdravlja te psihosocijalnog razvoja. Sportska građevina koja je predmet ulaganja bitan je segment u sportskoj, zdravstvenog, sociološkoj, društveno-kulturološkoj i turističkoj strukturi općine Mikleuš, ali i Virovitičko-podravskoj županiji. 

Aktivnost rekonstrukcije i opremanja prostorija za presvlačenje i pripremu obuhvaća rekonstrukciju: unutarnje vodovodne mreže, unutarnje odvodnje, postojećih podova u prizemlju zgrade, poda na ulaznom trijemu ispred zgrade te postojeće eklektične instalacije. Okrečit će se sve prostorije prizemlja. Rekonstruirani  sportski  objekt opremit će se potrebnim namještajem (stolovi, vješalice, klupe, ormar). Aktivnost podrazumijeva i ugradnju nove sanitarne opreme (umivaonici, WC školjke s vodokotlićima, tuševi). Uredit će pristup za invalidne osobe postavljanjem taktilnih površina koje služe kao pomoć kretanju slijepih i slabovidnih osoba.  Postavit će se orijentacijski plan te izraditi taktilna mapa za slijepe i slabovidne osobe.

Projekt je u skladu s Planom razvoja Virovitičko-podravske županije za razdoblje od 2021. do 2027. godine, Prioritetom 2. Unapređenje kvalitete življenja, Posebnim ciljem 5. Jačanje ulaganja u kulturu i kulturnu baštinu, sport i civilno društvo, Mjerom 5.3. Ulaganja u sportsku infrastrukturu, sportske programe za sve uzraste i ranjive skupine te u stručni kadar u sportu.

Provedbom projekta sportska građevina bit će potpuno funkcionalna za nesmetano i sigurno provođenje sportskih aktivnosti. Nužna modernizacija građevine poboljšat će i unaprijediti sportsku infrastrukturu te podići svijesti o važnosti sporta i fizičke aktivnosti kao temelja cjelokupnog razvoja i zdravog načina života.

Projektna prijava izrađena je uz savjetodavnu pomoć Razvojne agencije VIDRA.

  • Povećaj font
  • Smanji font
  • Promijeni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Promijeni vrstu slova
  • Vrati izvorno