Općina Suhopolje uz savjetodavnu pomoć VIDRA-e prijavila projekt Rekonstrukcija i opremanje igrališta s multifunkcionalnim terenom

/ 18.4.2023. /

U sklopu Natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. godini, koji je objavilo Ministarstvo turizma i sporta, Općina Suhopolje prijavila je projekt „Rekonstrukcija i opremanje igrališta s multifunkcionalnim terenom“ vrijedan 82.652,50 eura.

U sklopu sportske građevine u Suhopolju, na postojećim pomoćnim terenima Nogometnog kluba Suhopolje planira se rekonstrukcija i opremanje igrališta s multifunkcionalnim terenom. Predmetnim zahvatom izgradit će se multifunkcionalna igrališta za rukomet, nogomet, futsal, tenis, odbojku i badminton.

 Adaptacija postojećeg terena obuhvaća uklanjanje niskog raslinja, niveliranje i uređenje terena. Nakon grubog uređenja zemljanih površina izvest će se detaljno iskolčenje igrališta i pratećih sadržaja. Kao zadnja faza realizacije projekta predviđa se ugradnja opreme te fino planiranje zemlje, postavljanje umjetne trave, sadnja nasada i trave. Nakon adaptacije terena za predviđene sportove ostavit će se dovoljno prostora za buduću prilagodbu sportova koji će se razvijati nakon završetka projekta, poput atletike ili druge sportske aktivnosti. Sva oprema koja će se koristiti u multifunkcionalnim sportskim terenima bit će prilagođena i iskusnim sportašima i amaterima te će poticati demokratizaciju i integraciju ciljanih skupina i međugeneracijske aktivnosti.

Općina Suhopolje će navedene aktivnosti provoditi u partnerstvu s Gradom Viroviticom. Naime, Općina i Grad su sklopili Sporazum o partnerstvu koji uključuje kako će Grad Virovitica biti zadužen za provođenje aktivnosti informiranja i vidljivosti te organizacije aktivnosti, kao što je organiziranje zajedničkih sportskih aktivnosti i manifestacija. Partner na projektu neće sudjelovati financijski već će svojim znanjem i iskustvom sudjelovati kao stručna pomoć u provedbi aktivnosti.

Projektna prijava izrađena je uz savjetodavnu pomoć VIDRA-e-Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

  • Povećaj font
  • Smanji font
  • Promijeni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Promijeni vrstu slova
  • Vrati izvorno