Općina Suhopolje uz savjetodavnu pomoć VIDRA-e prijavila Projekt ulaganja u objekt dječjeg vrtića Suhopolje

/ 18.4.2023. /

U sklopu Poziva za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2023. godini, objavljenog od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, Općina Suhopolje je prijavila Projekt ulaganja u objekt dječjeg vrtića Suhopolje u iznosu od 33.361,25 €.

Opremanjem igrališta dječjeg vrtića Suhopolje nastavit će se uređenje novog vrtića u Općini Suhopolje, kojim će se povećati vrtićki kapacitet Općine za još jednu vrtićku skupinu (jasličku), za 12 djece. Izgradnja novog vrtića financirana je uz pomoć sredstava Europske unije.

Provedbom aktivnosti dječji vrtić Suhopolje opremit će se vanjsko igralište u sklopu dječjeg vrtića. Montaža igrala unaprijedit će sposobnost svrhovitog i skladnog korištenja vlastitog tijela usavršavanjem prirodnih oblika kretanja (poticati samostalno hodanje, puzanje, trčanje, penjanje, skakanje, provlačenje, gađanje, hvatanje) i doprinijeti razvoju motoričkih sposobnosti (djelovati na razvoj ravnoteže, spretnosti i sigurnosti u izvođenju pokreta). Postavljene antistres-podloge ispod vanjskih igrala u sklopu igrališta dječjeg vrtića doprinose poboljšanju sigurnosti djece, ublažavajući eventualne padove i smanjujući mogućnost ozljeda.

 

 

 

 


Navedene aktivnosti koje podrazumijevaju postavljanje antistres-podloga te opremanje igrališta igralima, pridonose provođenju poticajne demografskei obiteljske politike, kroz razvoj i unapređenje postojećih kapaciteta otvorenog igrališta dječjeg vrtića kako bi se omogućila raznolikost prostora za igru te doprinijelo poboljšanju sigurnosti djece u prostorijama objekta i izvan njega. Predmetnim ulaganjem, kroz unaprjeđenje kvalitete i raznolikost pružanja vrtićkog sadržaja,  smanjiti će se regionalne razlike u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja što će stvoriti preduvjete za ostanak obitelji s djecom rane i predškolske dobi na području općine Suhopolje.

Provedenim aktivnostima kroz razvoj i unapređenje postojećih kapaciteta igrališta dječjeg vrtića omogućiti će se raznolikost prostora za igru i doprinijeti poboljšanju sigurnosti djece, kao i ugodnom boravku. Provedbom projekta osigurava se pozitivno, raznoliko i sigurnije okruženje, koje u Dječjem vrtiću Suhopolje nije postojalo u toliko mjeri, što svakako utječe na odluku ostanka obitelji s djecom rane i predškolske dobi na području općine Suhopolje.

Projektni prijedlog u skladu je sa Provedbenim programom Općine Suhopolje za razdoblje 2021.-2025.; Prioritet 3. Poboljšanje kvalitete života; Mjera 4. Briga o djeci, Aktivnost K100002 Opremanje javne ustanove-DV.

Projektna prijava izrađena je uz savjetodavnu pomoć Razvojne Agencije VIDRA.

  • Povećaj font
  • Smanji font
  • Promijeni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Promijeni vrstu slova
  • Vrati izvorno