Općini Voćin odobreno 6.000.000,00 kn za Rekreacijsko-turistički sadržaj na području Klokočevac

/ 28.7.2022. /

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije donijelo je Odluku o odabiru projekta tj. o financiranju projekta ˝Rekreacijsko-turistički sadržaj na području Klokočevac˝ u općini Voćin, prijavljenog na Program podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema.

Ukupna vrijednost projekta je 13.148.108,75 kn, od čega je odobreno sufinanciranje u iznosu od 45,63 % odnosno 6.000.000,00 kuna. 

Ciljevi projekta su:

- doprinijeti poticanju razvoja gospodarskih aktivnosti kroz povećanje atraktivnosti prostora Virovitičko-podravske županije

- poboljšanje kvalitete života na području općine Voćin

- sprječavanje daljnjeg iseljavanja stanovništva promocija lokalnog područja u svrhu jačanja turističke ponude

Rezultati ovog projekta neposredno će utjecati na poboljšanje razvoja gospodarske aktivnosti na području općine Voćin u vidu daljnjeg razvoja kontinentalnog turizma s obzirom da ovaj kraj i Svetište Gospe Voćinske godišnje posjeti od 80.000 do 100.000 hodočasnika. Ulaganjem u projekt, izravno se utječe na povećanje broja zaposlenih te u gospodarsku revitalizaciju toga kraja u cilju zadržavanja lokalnog stanovništva te sprječavanja iseljavanja mladih. Važnost ovog projekta može se promatrati i kroz jačanje  konkurentnosti cijele Slavonije, Baranje i Srijema u turističkoj promociji prirodne i kulturne baštine kroz povezivanje sličnih sadržaja i kreiranju zajedničkih višednevnih turističkih paketa na području cijele Slavonije, Baranje i Srijema.

Korisnik projekta je Općina Voćin, a izradila ga je i pripremila VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

  • Povećaj font
  • Smanji font
  • Promijeni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Promijeni vrstu slova
  • Vrati izvorno