Početna konferencija projekta „Izgradnja reciklažnog dvorišta u općini Pitomača“ kojim će se povećati stopa recikliranja otpada na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini

/ 30.11.2017. /

U četvrtak 30. studenog, s početkom od 13,00 sati u prostorima Općine Pitomača, održat će se početna konferencija projekta „Izgradnja reciklažnog dvorišta u općini Pitomača, odobrenog u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Građenje reciklažnih dvorišta“ . Nositelj projekta je Općina Pitomača, a ukupna vrijednost prihvatljivih troškova projekta iznosi 4.104.757,59 kuna, od čega je iznos bespovratnih sredstava EU 3.489.043,95 kuna (85%) .

Izgradnjom reciklažnog dvorišta u općini Pitomača, kroz postupke odvojenog prikupljanja komunalnog otpada, recikliranjem i oporabom plastike, stakla, metala, biorazgradivog otpada povećat će se stopa recikliranja otpada kako na lokalnoj i regionalnoj, tako i na nacionalnoj razini . Također, kroz brojne promidžbene aktivnosti informirat će se stanovništvo općine Pitomača o prednostima reciklaže po okoliš, njegovu zaštitu i očuvanje, a predviđenim informativno-obrazovnim aktivnostima educirat će se šira javnost s ciljem motiviranja građana da u što većoj mjeri u svojim kućanstvima odvajaju otpad koji se uz manje popravke može ponovno koristiti te svojim odgovornim ponašanjem doprinesu učinkovitijem gospodarenju otpadom u svrhu poštivanja Hijerarhije gospodarenja otpadom . Uspostavom reciklažnog dvorišta osigurat će se priprema za ponovnu upotrebu tako da će dvorište biti opremljeno kontejnerom REUSE u koji će građani moći odložiti otpad koji se uz minimalne popravke i preglede može staviti ponovno u upotrebu .

Projekt je izradila i pripremila VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. (www.vpz.hr, Fotografija: Ilustracija, www.zagrebancije.com)

  • Povećaj font
  • Smanji font
  • Promijeni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Promijeni vrstu slova
  • Vrati izvorno