Početna konferencija projekta vrijednog 50 milijuna kuna: Virovitička Opća bolnica smanjit će liste čekanja te povećati funkcionalnost dnevnih bolnica

/ 5.5.2017. /

U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije 02.05.2017. godine održana je početna konferencija projekta “Dogradnja i opremanje dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica” vrijednog 50 milijuna kuna na kojoj su prisustvovali ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric, obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, predsjednik Upravnog vijeća OB Virovitica Igor Andrović, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, ravnateljica Opće bolnice Mirjana Peček, ravnateljica Razvojne agencije VIDRA Emina Kovač koja je nazočne na početku pozdravila te istaknula kako je VIDRA još jednom pokazala da je kapacitira da iznjedri ovako veliki i kompleksni projekt . Sam projekt je kroz prezentaciju predstavila Neda Martić zamjenica ravnateljice VIDRA-a i voditeljica projekta. Također, na početnoj konferenciji prisustvovali su i zamjenik gradonačelnika Orahovice Darko Žužak, načelnici Hrvoje Miler i Mirko Mališ, ravnatelj PP Papuk Alen Jurenac, županijski dužnosnici, predstavnici i zaposlenici OB Virovitica .
Ulaganjem u dogradnju i opremanje dnevnih bolnica i opremanje dnevne kirurgije u OB Virovitica pridonijeti će se ostvarivanju ciljeva projekta iz kojeg je navedeno financirano, a to je: poboljšanje efikasnosti kroz bolju organizaciju poslovanja i bolje uvjete rada za zaposlenike u pogledu prostora, veće dostupnosti zdravstvenih usluga kroz pružanje dodatnih usluga za pacijente koji gravitiraju Virovitičko-podravskoj županiji, a nabavom nove medicinske opreme povećati će se broj prijema u dnevnim bolnicama i smanjiti će se broj prijema na akutne bolničke odjele .
Projekt se sastoji od tri modula: – Dobivenim sredstvima opremit će se Operacijski blok, centralna stereilizacija , jedinica za intenzivno liječenje, četiri dnevne bolnice: oftalmološka, pedijatrijska, internistička i kirurška i izgradit će se jedno novo krilo bolnice u koje će biti smještena sva tri bolnička laboratorija, dakle patohistološki, citološki i medicinsko-biokemijski.,
Prijavni obrazac je poslan elektronskim putem dana 16.09.2016 . u 17:24:43 sati, projektni prijedlog poslan je na Bajakovu 19.09.2016. – odmah iza ponoći (mogući prvi dana za slanje projektnog prijedloga), a Ugovor o sufinanciranju je potpisan 08.02.2017 .
Projekt traje ukupno 34 mjeseca, odnosno početak projekta je u 7. mjesecu 2016., a kraj u 5. mjesecu 2019. godine. Početak radova predviđen je u jesen ove godine .
Bespovratna EU sredstva odobrena su u stopostotnom iznosu i to je trenutačno financijski najveći ostvareni europski projekt Razvojne agencije VIDRA i Virovitičko-podravske županije . Voditelj projekta (podugovoreni vanjski stručnjak) je VIDRA-Agencija za regionalni razvoj VPŽ, a projektni tim čini: Neda Martić – voditelj projekta, Mateja Cah – administrator na projektu, Ivana Zubak – stručnjak za javnu nabavu koji će uz dobru koordinaciju sa resursima OB Virovitica provoditi projekt koji je od velike važnosti za povećanje zdravstvene zaštite građana .

  • Povećaj font
  • Smanji font
  • Promijeni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Promijeni vrstu slova
  • Vrati izvorno