Poziv ZAŽELI – Program zapošljavanja žena se nastavlja od 15. veljače 2018.

/ 14.2.2018. /

Prema vijesti objavljenoj na web stranici Europskog socijalnog fonda, 15.veljače se nastavlja zaprimanje projektnih prijedloga na Otvoreni (trajni) poziv ZAŽELI – Program zapošljavanja žena .

Dana 14. veljače 2018. godine Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava povećalo je dostupna financijska sredstva za predmetni Poziv za 599.100.000,00 kn, čime ukupna financijska alokacija za Poziv „Zaželi-program zapošljavanja žena“ (UP.02.1.1.05.) iznosi ukupno 1.000.000.000,00 kn .

Poziv će provoditi jedinice lokalne uprave i samouprave i neprofitne organizacije u trajanju do 30 mjeseci, a namijenjen je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na žene starije od 50 godina, žene s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice, žene žrtve obiteljskog nasilja, beskućnice .

Zahvaljujući ovome pozivu na području čitave Hrvatske planira se zaposliti gotovo 3.000 žena koje će raditi na poslovima potpore i podrške te brige za gotovo 12.000 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju u njihovim zajednicama . Projekti će se provoditi u teško dostupnim područjima (ruralna područja i otoci) te u onim područjima u kojima je stopa nezaposlenosti i stopa dugotrajne nezaposlenosti viša od hrvatskog prosjeka .

Na natječaj se sa svojim projektima mogu prijaviti jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave i neprofitne organizacije. Obavezni partneri na projektu su regionalni i područni uredi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Centri za socijalnu skrb, a kao ostali partneri na ovome projektu mogu sudjelovati udruge, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave pravne osobe vjerskih zajednica kao i ustanove .

VIDRA- Agencija za regionalni razvoj do sada je bila tehnička pomoć u prijavi 5 projektnih prijedloga: četirima općinama i jednoj udruzi s područja Virovitičko- podravske županije, a pomoći će i pri prijavi dodatnih 5 projektnih prijedloga .

Izvor: http://www.esf.hr/natjecaji/socijalno-ukljucivanje/poziv-na-dostavu-projektnih-prijedloga-zazeli-program-zaposljavanja-zena/

  • Povećaj font
  • Smanji font
  • Promijeni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Promijeni vrstu slova
  • Vrati izvorno