Predstavnici VIDRA-e sudjelovali na međunarodnoj konferenciji „Strateško upravljanje razvojem- Pristupi u planiranju strateškog okvira za razdoblje nakon 2020. godine“

/ 5.12.2017. /

U ponedjeljak 4. prosinca 2017. godine u Zagrebu je održana međunarodna konferencija „Strateško upravljanje razvojem- Pristupi u planiranju strateškog okvira za razdoblje nakon 2020 . godine“ koju je organiziralo Ministarstvo regionalnoga razvoja i EU fondova kao jedna od početnih aktivnosti u procesu izrade Nacionalne razvojne strategije za Republike Hrvatske za razdoblje do 2030 . godine.

Izrada Nacionalne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine propisana je Zakonom o sustavu strateškog planiranja i upravljanja razvojem Republike Hrvatske koji je upućen Hrvatskom saboru u proceduru . Nacionalna strategija biti će hierarhijski najviši akt strateškog planiranja a sami proces izrade odvijati će se kroz participativni proces koji će uključivati široki krug dionika (građana RH i stručne javnosti) .

O svojim iskustvima vezano za strateško planiranje govorili su brojni predstavnici iz Finske, Velike Britanije, Italije, Španjolske i Malte kao i predstavnici Svjetske banke i Europske komisije . Tijekom konferencije, potaknuta je rasprava o viziji Republike Hrvatske i Europe u kakvoj želimo živjeti, strateškim ciljevima i pitanjima koja su važna za dugoročni razvoj i dobrobit građana Republike Hrvatske i Europe .

  • Povećaj font
  • Smanji font
  • Promijeni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Promijeni vrstu slova
  • Vrati izvorno