RA VIDRA prijavila sedam novih projekata za energetsku obnovu odgojno obrazovnih ustanova ukupne vrijednosti gotovo 19 milijuna kuna

/ 1.3.2017. /

Virovitičko-podravska županija je jedna od rijetkih hrvatskih županija koja kontinuirano ulaže u odgojno-obrazovne ustanove i sustav obrazovanja općenito . Zahvaljujući inovativnom razmišljanju vodstva županije, uz vlastita sredstva i potporu EU fondova, Virovitičko-podravsku županiju svrstavaju u rekordere po broju izgrađenih  i obnovljenih školskih objekata u Hrvatskoj .

Kako je u novije vrijeme sve snažniji naglasak na održivom razvoju, zaštiti okoliša i korištenju obnovljivih izvora energije, tako i Virovitičko-podravska županija i općine  nastavljaju ulaganje u odgojno-obrazovne institucije i u energetsku učinkovitost .

Nakon prijave preko trideset projekata na pilot projekt Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenje 4c.1.2, VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije uspješno je prijavila sedam novih projekata na Poziv Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja ukupne vrijednosti 18.928.077,86 kuna .  Na ovaj Poziv prijavljena je energetska obnova zgrada četiri škole i tri dječja vrtića. Ulaganjem u odgojno-obrazovnu infrastrukturu poboljšat će se uvjeti školovanja djece i rada odgajatelja i učitelja što samo može doprinijeti povećanom radu i zalaganju jednih i drugih te povećanoj energetskoj učinkovitosti .

  • Povećaj font
  • Smanji font
  • Promijeni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Promijeni vrstu slova
  • Vrati izvorno